E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRublenin performansı şaşırttı---

Rublenin performansı şaşırttı

Rublenin performansı şaşırttı
23 Mart 2019 - 07:06 borsagundem.com

Rusya'da ruble son zamanlarda dolar karşısında sürekli değer kazanıyor. Uzmanlar 64 rublenin altına inen dolar kurunu değerlendirdi

Rusya’da rublenin son dönemdeki yükleşini sürüyor. Kurlarda her gün yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. 64 rublenin altına düşen dolar kuru, akşam yeniden 64,4 rubleyi gördü. Peki rubledeki güçlenme eğilimi ne kadar daha devam edebilir? Hangi faktörler döviz piyasasını etkileyebilir? Business FM bu soruları uzmanlara sordu.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu uzmanları, bugünkü şartlarda en adil dolar kurunun 60 ruble olduğu, ancak kurun daha fazla aşağıya inmesinin mümkün görünmediği görüşünde birleşti.

“Hangi senaryoda dolar kuru 60 rubleye geriler?” sorusuna uzmanların verdikleri yanıtlar şöyle:

Darya Jelannova (Alfa Capital)

Bunun olması için yaptırımlar konusunun netleşmesi lazım. Piyasanın, Rusya’ya yönelik hiçbir ciddi yaptırım riski bulunmadığını görmesi gerekiyor.

Öncelikle, Rus kamu tahvillerine yönelik olası yasak ve büyük Rus bankalarının dolar işlemleri yapmasının yasaklanması konuları geliyor.

Petrol fiyatlarının yükselmesi, Rusya’daki vergi dönemi ve kredilerdeki olumlu gidişat rubleyi pozitif etkileyebilecek faktörler. FED’in politikalarını yumuşatması da rublenin yararına. Ama riskler devam ediyor.

Anastasiya Sosnova (Freedom Finance)

İki üç ay sonra dolar kurunun ne olacağını şimdiden kestirmek güç, ancak bazı eğilimler var.

Dolar kuru için 65 ruble adil bir rakam. Orta vadede kurda bu gidişat sürebilir. Çok ciddi yaptırım riskleriyle karşı karşıyayız. Dolar kurunun gidişatında bunun belirleyici rol oynayacağını düşünüyorum. Genel olarak belirsizlik sürüyor. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)