E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRuanda’yı TAV’layamadı: Katar Havayolları satın aldı---

Ruanda’yı TAV’layamadı: Katar Havayolları satın aldı

Ruanda’yı TAV’layamadı: Katar Havayolları satın aldı
12 Aralık 2019 - 17:29 borsagundem.com

Havacılık alanında Türkiye’nin en önemli işletmelerinden TAV Havalimanları'nın hedefindeki Bugesera Havalimanı'nı Katarlılar kaptı

BORSAGUNDEM.COM / CÖMERT YILDIZ - ÖZEL HABER

Havacılık alanında Türkiye’nin en önemli işletmelerinden TAV Havalimanları Holding’in uzun zamandır gözü afrika pazarındaydı. Gana ve Nijerya’yı gözüne kestiren TAV'ın hedef ülkeleri arasında Afrika’nın en fakir ülkelerinden Ruanda’da bulunuyordu. Ancak Ruanda’da Katarlılar ağır bastı ve inşaası tamamlanmak üzere olan başkent Kigali’deki Bugesera Havalimanı’na ortak oldu. Körfez’in en önemli havayolu şirketlerinden Qatar Airways, halen yapım aşamasında olan Yeni Bugesera Havaalanı için Ruanda Hükümeti ile anlaşma imzalatı. Qatar Airways, 2020'de tamamlanması planlanan yaklaşık 1.3 milyar dolarlık bir proje olan Yeni Bugesera havaalanının % 60'ını alacak.

PSG KULÜBÜ’NDEN REKLAM ANLAŞMASI

Geçtiğimiz hafta da Katar'ın sahip olduğu PSG kulübü ile Ruanda hükümeti arasındaki ortaklık kararı alınmıştı. PSG'nin Paris'teki Parc des Princes stadında “Visit Ruanda” yazısı yer alacak.

Yılda 7 milyona kadar yolcu misafir edecek olan yeni havalimanı, 2032 yılına kadar bu sayısı 14 milyona çıkaracak. Anlaşma ile Katar ile Ruanda arasında seferler düzenlenecek. 2017’de TAV Grubu CEO’su Sani Şener’in açıkladığı Afrika açılımı için düğmeye bastıklarını, Nijerya, Ruanda ve Gana’yla ilgilendiklerini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 199,10
En Yüksek: 199,40
En Düşük: 196,00
Değişim 2,47 %
FK: 9,61
PD / DD: 1,57
İşlem Hacmi 289.636.532
Toplam Adet: 1.464.331
Ağırlıklı Ort.: 197,90
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KORKUSUZOĞLU15 Aralık 2019 10:55

    BU ARAP DEVLET VE ŞİRKET POLİTİKALARINA TAMAMEN KARŞIYIM. BEYİN OLMAYAN YERDE PARA İLE İŞ YAPILAMAZ. EN TEHLİKELİ OLANIYSA rte hükümetinin katar politikasina TÜRK kültürünü satma düzenbazlığıdır.

  • Ali Babacan15 Aralık 2019 08:46

    Gelecek Afrika'da. Tav havalimanları Atatürk havalimanı ni kaybettikten sonra bu kadar kârlı bir yer bulamadı. Tüm karalama kampanyasına rağmen ıga bitirdi havalimanını. Tav holding kimin? Hissedarları kimler? Siyonizm'in kontrolünde oldukları doğru mu?

  • Tavaciva14 Aralık 2019 16:39

    Tav fransızlara geçtikten sonra bitti, okeye dönüyor.

  • Mehmet Ertürk14 Aralık 2019 15:31

    Şahlanan DEV' in AFRİKA, ayağı yetersiz. Keşke Tav. Gurubu kazansaydi. Afrika'da 30 devletten en azından 15-20 Ülkesinde havada, karada, denizde Ayaklarımızın olması gerekir. Bu Ekonomik, Askerî, İnsanı kuruluşları farketmez. AFRİKA da Bütün dünya Büyük bir yarış içindeler. Başta Mısır, Libya,Sudan, Tunus, Cezayir, Fas, Etiyopya. G.afrika. daha vs. Ortadoğu Katar, Yemen, Dubai, küveyt, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan, s.arabistan, komple Ortadoğu yarımadası nda Devlet yapılarının Ana unsurlarinda Ayağımızın değmesi gerekir. Vakit particilik vakti değil Millî bütünlük Birlik ZAMANI Vakit geçiyor. ALARM VERİYORUM. LÜTFEN LÜTFEN. ZAMAN ÇOK KISALDI YÜRÜYELİM HEP BİRLİKTE ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER.

  • Soner Pekdemir 13 Aralık 2019 13:52

    TAV GRUBU Astana Havalimani aldi. O daha iyi. Sehrin geleceği var

  • Mehmet 12 Aralık 2019 20:49

    Zaten en fakir ülkesiymiş iş yapmaz TAV daha iyilerini alır