E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuanda'da 6 bin ibadethane kapatılacak---

Ruanda'da 6 bin ibadethane kapatılacak

Ruanda'da 6 bin ibadethane kapatılacak
06 Nisan 2018 - 19:37 borsagundem.com

Ruanda'da Cumhurbaşkanı Paul Kagame'nin, 100'den fazla cami ve 700'ü başkent Kigali'de ülke genelinde yaklaşık 6 bin kilisenin kapatılmasına ilişkin kararı onayladığı duyuruldu

Ruanda'da Cumhurbaşkanı Paul Kagame'nin, 100'den fazla cami ve 700'ü başkent Kigali'de ülke genelinde yaklaşık 6 bin kilisenin kapatılmasına ilişkin kararı onayladığı duyuruldu.

Yerel basındaki haberlere göre Kagame, "sayılarının çok fazla olduğu" ve "ibadet haricinde kullanıldığına inandığı" için 6 bin 100 civarındaki ibadet yerinin kapatılmasına onay verdi.

Bunlar arasında 100'den fazla cami ile 700'ü başkent Kigali'de olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 6 bin kilise yer alıyor.

"Su kuyusu ve fabrikalarımızın sayısı bu kadar var mı? Zannetmiyorum." ifadelerini kullanan Kagame, ülkenin ekonomik durumunun bu kadar çok ibadethaneyi kaldıramayacağını söyledi.

Bu sayıyı ancak gelişmiş ülkelerin karşılayabileceği yorumunda bulunan Kagame, ibadethanelerin kapatılmasında "güvenlik" faktörünün de önemli rol oynadığını savundu.

Kagame, mart ayında ülkenin güneyinde pazar ayini sırasında bir kiliseye yıldırım düşmesi sonucu 16 kişinin öldüğü, 140 kişinin yaralandığı olaya işaret ederek, "Bir papaz, açacağı kiliseden önce teoloji alanında ihtisas yaptığı diplomasını ve açacağı ibadethanenin şimşek çarpmasından korunması için paratonere sahip olması gerektiğini bilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Kagame'nin seçim sistemini eleştirdikleri gerekçesiyle ülkedeki yabancı diplomatlardan da "hoşnut olmadığı" belirtiliyor.

Hoparlörden ezan okunması yasak

Ruanda yönetimi, ''gürültü kirliliğine neden olduğu'' gerekçesiyle başkent Kigali'de hoparlörden ezan okunmasını yasaklamıştı.

Ülkede, güvenlik, hijyen ve altyapı gibi yasal gereklilikleri karşılamadığı ve gürültü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle şubat sonunda 800 kilisenin kapatılmasına karar verilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum07 Nisan 2018 06:30

    Artık içinde hiç bir cemaat bulunmayan cami yapmaktan vazgeçin.Zaten yeni yapılan sitelerde mescitlerde yapılıyor.Bir de camiye gerek yok.Cemaati olmayan camiler bir anlam ifade etmiyor kardeşim.Zaten camilerde hocalarda çoğu zaman Kur'an dışı uydurma hadisleri,menkıbeleri anlatıp duruyor.Bu anlatılanlar toplumun ahlakını düzeltmiyor maalesef.Kur'anı anlayıp anlatılırsa etkili olur.Çünkü Allah öyle diyor.Sen bu Kur'anı anlat o muhakkak insanlara fayda verir diyor.Demek ki camilerde anlatılanlar Kur'an değil başka şeyler.Yoksa toplumun ahlakında bir düzelme olması gerekirdi.

  • Tam komedi07 Nisan 2018 02:34

    İbadet hane dini sermaye yapmış bir gurup zümre'nin geçim kapısı olmuş tur. Eğer elimde güç olsa bütün ibadethane ve partileri kapatırım bir bakın dünya sesiz sedasız bir hal alır. Din din diye diğerlerine eziyet etmek nedir .Allahın adıyla can almak hangi kanunda yazar ? Mahşer günü cehennemin en alt tabakasında bu dinci fasitler olacak !!!

  • Bika06 Nisan 2018 23:10

    Ruanda'da aklı başında bir Cumhurbaşkanı iktidarı ele geçirmiş, darısı Türkiye'nin başına.