E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten polisle Samanyolu Haber'e ceza gitti---

RTÜK'ten polisle Samanyolu Haber'e ceza gitti

RTÜK'ten polisle Samanyolu Haber'e ceza gitti
03 Temmuz 2015 - 06:31 borsagundem.com

RTÜK bir ilke imza attı ve Samanyolu Haber'e verdiği cezayı polisle gönderdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarihinde ilk kez “Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı, yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte yayınlar ile eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret ve iftiraya varan yayınlar” nedeniyle Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Samanyolu Haber’e, lisans iptaline götürebilecek bir ceza verdi.
 
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nün bu konuda Ankara Valiliği’ne yazı gönderdiği, vali adına yardımcısı Kemal Karadağ’ın yazıyı “Gereğinin yapılması” talebiyle RTÜK’e gönderdiği öğrenildi. Emniyet’ten gönderilen raporda, yayında, Kürt konusu, açılım süreci ve zaman zaman da yargı süreçleri ile alakalı konuların konuşulduğu belirtilerek, Abdullah Öcalan’ın terörist olmadığını ispat etmek iddiasıyla “Abdullah Öcalan teröristse Atatürk de terörist o zaman... Türk Meclisi olursa, Türk Ordusu olursa, polisi Türk polisi olursa biz istesek de istemesek de sistem bölücü” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç ise “Emniyetin, valiliğin böyle talimat verme yetkisi yok. Onların gönderdiği dosya üzerinden, uzman raporu olmadan ceza verilmesi yanlıştır” dedi.                  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)