E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRoubini'ye göre faiz ayaklanması olmayacak---

Roubini'ye göre faiz ayaklanması olmayacak

Roubini'ye göre faiz ayaklanması olmayacak
13 Mayıs 2015 - 09:28 borsagundem.com

Kriz kahini adlı ekonomist Roubini, Fed'in faizi artırmasıyla birlikte diğer ülkelerde faiz ayaklanması olmayacağını söyledi

Kriz kahini olarak bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri artırmaya başlamasının ardından piyasalarda bir “faiz ayaklanması” yaşanmayacağını, Fed’in hamlesine yönelik piyasaları önceden bilgilendirdiğini ve yatırımcıların kendilerini buna göre pozisyonlandırdığını belirtti.
CNBC kanalına konuşan Nouriel Roubini, “Fed’in faizleri artırması büyük bir sürpriz yaratmayacak. ABD ekonomisi iyileştikçe, enflasyon yükseldikçe, kademeli olarka uzun vadeli faizler de yükselecek” dedi.
Piyasalarda Kriz Kahini olarak bilinen Roubini, Fed’in atacağı adımın kısa vadeli dalgalanmalar yaratabileceğine işaret etti.
Roubini, “Kısa süreli olarak, Fed’in faizleri yükseltmesiyle, piyasalarda likidite azalacak ve bunun ABD ve Avrupa ülkelerinin tahvillerinde dalgalanma yaratması mümkün” dedi.
Kriz Kahini Fed’in adımının borsalarda da hareketlenme yaratacağına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)