E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRoubini: Dünya ekonomisi resesyona sürüklenebilir---

Roubini: Dünya ekonomisi resesyona sürüklenebilir

Roubini: Dünya ekonomisi resesyona sürüklenebilir
02 Temmuz 2019 - 20:03 borsagundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, petrol fiyatlarnda ani yükseliş ve ABD - Çin ticaret savaşının dünya ekonomisini resesyona sürükleyebileceğini söyledi

ABD'deki konut balonunu önceden tahmin eden ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı ve jeopolitik gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarında ani bir yükselişin dünyayı gelecek sene resesyona sokabileceği konusunda uyardı.

Bloomberg'de yer alan habere göre Roubini, "Küresel ekonomi için endişe verici zamanlardayız.. Gelecek sene resesyon şoku gerçekleşebilir." diye konuştu. Roubini Merkez Bankalarının şoklara karşı tepki verme kabiliyetinin azaldığını, çünkü faiz oranlarının hala tarihi düşük seviyelerde ve hatta bazen negatif seviyelerde olduğunu belirtti, yüksek borçluluk oranlarının da baskı unsuru olduğuna dikkat çekti.

Ticaret cephesinde küreselleşme yerine yerelleşmenin öne çıkacağını, ABD - Çin arasındaki ikili müzakerelerde sonuç alınamazsa ülkelerin ABD veya Çin arasında bir tercih yapması gerekeceğini kaydeden ekonomist "Bu, ABD - Sovyetler Birliği boşanmasından bile daha çirkin olacak" dedi.

Bunun yanı sıra petrol fiyatı riskine dikkat çeken ekonomist İran'la artan gerilimle petrol fiyat şoku olabileceğini, petrolde yükseliş ve yavaşlayan büyüme kombinasyonunun 1970'lerdeki gibi stagflasyon ihtimalini artıracağını ifade etti.

Roubini ayrıca kriptopara birimleri konusunda şüpheli yaklaşımını sürdürerek "Devasa oranda fiyat manipülasyonu var. Blockchain ise fazla abartılmış bir teknoloji. Kimse kullanmıyor, kullanmayacak da" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)