E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRoss: Araç ithalatına tarife hâlâ seçenekler arasında---

Ross: Araç ithalatına tarife hâlâ seçenekler arasında

Ross: Araç ithalatına tarife hâlâ seçenekler arasında
04 Aralık 2019 - 08:12 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanı Ross, DTÖ'nün Airbus desteklemeleri konusunda kendilerine verdiği tarife uygulama hakkının bulunduğunu söyledi. Ross, Fransa için alınan tarife kararında ise esnek olduklarını ifade etti

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Trump yönetiminin araç ithalatına tarife uygulama seçeneğini dışlamadığını söyledi.

"Şirketler ile müzakereler yürütüyoruz. Bu müzakerelerden bazı çok iyi faydalar elde ettik" diye konuşan Ross, "Tarifelere herhangi bir ihtiyaç olup olmayacağı henüz netleşmiş değil" dedi.

ABD'nin DTÖ'nün uçak desteklemeleri konusunda davada kendisine verdiği Avrupa mallarına tarife uygulama hakkını teoride Avrupa'dan araç ithalatına karşı kullanma imkanı bulunduğunu belirten Ross, Trump yönetiminin bu olasılığı değerlendirmekte olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.
Ross, AB hali hazırda ABD'den araç ithalatına yüzde 10 tarife uygularken, ABD'nin ise AB araçlarına sadece yüzde 2,5 tarife uyguladığını
da hatırlattı.

TRUMP'IN ESNEKLİĞİ VAR

Dünya Ticaret Örgütü'nün Avrupa Birliği'nin uçak sübvansiyonları konusundaki iddialarını reddetmesinin bir gün sonrasında konuşan Ross, "Trump'ın tarifeler uygulama konusunda esnekliği var" dedi. Ross, Trump'ın Fransa gibi dijital şirketlere vergi uygulayan ülkelere tarife uygulayıp uygulamayacağının da zaman içinde görüleceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)