E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRosengren: Fed faizi iki kez artırabilir---

Rosengren: Fed faizi iki kez artırabilir

Rosengren: Fed faizi iki kez artırabilir
10 Ocak 2019 - 08:42 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, "Fed hala faizi bu yıl iki kez artırmaya ihtiyaç duyabilir" dedi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in daha fazla faiz artırımı yapmadan önce ekonomik görünüm konusunda daha büyük netleşmenin ortaya çıkmasını beklemesini arzu ettiğini, ancak Fed'in hala bu yıl faizleri iki kez artırmaya ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Rosengren, Fed'in para politikasın gevşetmeye ihtiyaç duyması olasılığının da dışlanamayacağını vurguladı.

"Ekonomik tahminler ile tutarlı ancak birbirlerinden çok farklı iki senaryo ile karşı karşıyayız. Bunlardan birine göre finansal piyasaların işaret ettiği ekonomik yavaşma, diğeri ise potansiyel GSYH büyümesinin biraz üzerinde büyüme yaşannması" diye konuşan Rosengren, "Politikada yeni bir ayarlama yapmadan önce daha fazla netleşme olmasını bekleyebileceğimize inanıyorum. Cari para politikası şu an için uygun görünüyor ve gelecekteki ekonomik gelişmeleri sabırlı şekilde gözleyebiliriz" dedi.

Finansal piyasaların daha kötü gelişmelerin yaşanacağında korktuklarını, ancak tahmincilerin daha iyi ekonomik gelişmeler beklediklerini ifade eden Rosengren, "Eğer çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkar ise, Aralık ayındaki FOMC toplantısında işaret edilen iki faiz artırımının yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Eğer piyasalar haklı çıkar ise de para politikasını gevşetmemiz gerekir.
Ancak benim görüşüm böyle olacağı yönünde değil" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)