E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRosengren: Faiz indirimi için daha da yavaşlama işareti gerek---

Rosengren: Faiz indirimi için daha da yavaşlama işareti gerek

Rosengren: Faiz indirimi için daha da yavaşlama işareti gerek
20 Ağustos 2019 - 08:45 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, yavaşlayan ticaret ve küresel büyümenin ABD ekonomisi üzerinde kaydadeğer etkisi olduğu konusunda ikna olmadığını söyledi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in faiz indirimlerine devam etmesi konusundaki muhalefetini sürdürdü ve yavaşlayan ticaret ve küresel ekonominin ABD ekonomisi üzerinde kaydadeğer bir olumsuz etkisinin olacağı konusunda ikna olmadığını söyledi.

Rosengren, Bloomberg Television'da Kathleen Hays'e verdiği mülakatta, "Yılın ikinci yarısında muhtemelen yüzde 2'ye oldukça yakın bir büyüme göreceğiz," dedi ve "Gevşemeyi istememi gerektirecek koşulların olmadığını söylemiyorum. Sadece daha fazla bir yavaşlama olduğu konusunda işaretler görmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkına sahip olan Rosengren, 31 Temmuz'daki toplantıda faiz indirimi kararına muhalif kalan iki politika yapıcısından biriydi. Toplantıdan iki gün sonra, Rosengren yaptığı açıklamada, ek parasal genişleme için "zorlayıcı bir durum" görmediğini ve ayrıca faiz indiriminin finansal istikrar risklerini artıracağından endişe duyduğunu kaydetti.

Kansas City Fed Başkanı Esther Georgeda faiz indirimine muhalif kalan diğer üyeydi. Böylelikle Fed Başkanı Jerome Powell, Şubat 2018'de göreve gelmesinden bu yana ilk kez iki üyenin muhalefeti ile karşı karşıya kaldı. Geçen ayki politika toplantısının tutanakları Çarşamba akşamı açıklanacak. Yatırımcıları dikkatleri, Cuma günü Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de düzenlenecek yıllık merkez bankacılar toplantısında yapacağı konuşmaya çevrildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)