E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRomanya’da Türkler yarıştı, Türkler kazandı---

Romanya’da Türkler yarıştı, Türkler kazandı

Romanya’da Türkler yarıştı, Türkler kazandı
23 Ocak 2019 - 20:06 borsagundem.com

Romanya'da Brasov ve Sighisoara şehirlerini birbirine bağlayacak olan Apata-Cata demiryolu ağını Türk şirketlerin olduğu konsorsiyum kazandı

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Romanya Hükümeti'nin geçen yıl ihaleye çıktığı son yılların en önemli ihalesi sonuçlandı. Romanya'nın Kuzey Transilvanya Bölgesi'nde yer alan Brasov ve Sighisoara şehirlerini birbirine bağlayacak olan Apata-Cata demiryolu ağını Türk şirketlerin olduğu konsorsiyum kazandı. 600 milyon euroluk ihaleyi kazanan ise Makyol ve Alsim Alarko ortaklığı oldu. Romanya'nın remsi demiryolu şirketi CFR'den yapılan açıklamada ihalenin 28 kilometrelik kısmının 4 yıl içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

6 teklifte 4 Türk şirket var

1873'te yapılan hattaki trenler 160 kilometre hızla yol alabilecek. Avrupa Birliği'nin yüzde 80'ini fonlayacağı projenin geri kalanını ise Romen Hükümeti finanse edecek. Projede toprak işleri, demiryolu hattı, köprü, tünel, viyadük, üst geçit, sinyalizasyon gibi işler olacak.

Geçen yıl nisan ayında yapılan ihaleye Türk IC İçtaş İnşaat, Doğuş İnşaat İtalyan ortaklarıyla teklif vermişti. 4 Türk şirketin yarıştığı ihaleyi yine Türkler kazanmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet atmaca29 Mayıs 2019 14:02

    Çok guzelll

  • george hagi24 Ocak 2019 13:03

    hayırlı olsun :) 

  • e kolay..24 Ocak 2019 12:34

    15 makascı.... 25 makınıst...38 konpartman görevlisi.. sonra trenler olur hızlı tren  :D ....yanı modernisazyon olmazsa olmaz deildir.... ben çok daha ucuza o ıhaleyi kazanır yuzde 95 ulkemıze dovis girdiside sağlayabilirdim...

  • Ömer24 Ocak 2019 09:19

    Allah razı olsun bu ihaleyi Rönesansa vermemişler... Rönesans firması yurtdışı işlerinde tekelleşmek istiyor. Türk firmalarının önünü kapattı. Eskiden farklı Türk firmaları yurtdışında işler alabilirdi. İnşaat dünyamızın gücü bu çeşitlilikten gelirdi....Şİmdi kendisi batsa ortalık Çinlilere ve Güney Korelilere kalacak. Oysa ki eskiden olduğu gibi çeşitlilik olsa Türk firmaları piyasada kalmaya devam eder.