E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRockefeller’ın servet danışmanından FED uyarısı---

Rockefeller’ın servet danışmanından FED uyarısı

Rockefeller’ın servet danışmanından FED uyarısı
24 Ağustos 2021 - 17:06 borsagundem.com

2018 yılında Rockefellerların aile yatırım firmasının kurulmasına yardımcı olan ünlü yatırım danışmanı Greg Fleming FED’in teşvik politikalarını çok yakında azaltabileceğini söyledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık danışmanlığı şirketlerinden Rockefeller Capital Management'ın Servet Danışmanlığı Başkanı Greg Fleming'e göre, ABD ekonomisi toparlanmaya devam etmesi ve istihdam verilerinin düzelmesi, ABD Merkez Bankası (FED) teşvik programını yavaşlatmaya planını hızlandıracak.

Fleming Bloomberg International’a verdiği röportajda, “İlgili riskler göz önünde bulundurulduğunda FED teşvik politikalarını kısıtlama hamlelerini gerçekleştirmek üzere” ifadelerine yer verdi. Yatırım uzmanı, “İstihdam raporlarını yakından izlediklerini düşünüyorum. Bu nedenle eğer yeniden güçlü bir istihdam raporunun gelecek olursa ve FED yöneticileri ekonominin iyileşmekte ve ilerlemekte olduğunu düşünürse kesinlikle teşvik politikalarını kısıtlayacaklardır” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, FED yetkililerinin büyük bir kısmı, ABD'nin 2021'de piyasa destek politikalarında kısıtlamaların başlayabileceği konusunda hemfikir. Yatırımcılar, tahvil alımlarını nasıl ve ne zaman yavaşlatmayı planladığına dair öngörüler sunması beklenen Jackson Hole sempozyumunu bekliyor. ABD Merkez Bankası yetkililerinin bir sonraki toplantısı 21-22 Eylül'de gerçekleşecek. ABD Çalışma Bakanlığı ise 3 Eylül tarihinde Ağustos ayı ABD istihdam verilerini yayınlayacak. ABD’de Temmuz ayı istihdam verileri yaklaşık bir yıldır istihdamdaki en büyük artışı rapor etmişti.

Aynı zamanda Morgan Stanley Wealth Management'ın eski başkanlarından Fleming, 2018'de bir zamanların petrol kralı olan John D. Rockefeller'ın aile yatırım ofisi niteliğinde bir şirket oluşturulmasına yardımcı olmuştu. New York merkezli şirketin yaklaşık 75 milyar dolarlık müşteri varlığı bulunuyor ve bu rakam son üç yılda dört kattan fazla artış gösterdi.

Aile yatırım firması müşterilerinin servetleri birkaç milyon dolardan 100 milyon doların üzerine kadar değişiklik gösteriyor. Firmanın müşterileri genellikle uzun vadeli yatırım hedeflerine sahip ve gayrimenkul, hedge fonları ve özel sermaye yatırımları gibi borsa yatırımlarından daha çok alternatif yatırım sınıflarına yatırım yapmayı hedefliyor. Fleming bazen yatırımlarının doğrudan sermaye artırımı yapan şirketlere direkt yatırım yapmaya kadar uzandığını belirtti.

Küresel yatırımcılar ABD’nin dışına çıkmalı

Fleming röportajında yatırımcıların ABD dışarısında para kazanmanın yollarını keşfetmesinin gerektiğini söyledi. Yatırım uzmanı, “İkinci Dünya Savaşı sonrasına örneğin 1960’a geri dönerseniz ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının küresel ekonomiden %40 daha fazla olduğunu görürsünüz. Bugün bu miktar bunun yarısına kadar düştü ve küresel gayrisafi hasılanın yükselmesiyle bu oran düşmeye devam edecek. Bu nedenle yatırımcılar ABD dışında yatırım yapmayı düşünmeli” açıklamasında bulundu.

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Borsalarda uzun vadeli yatırımın anahtarı

 

Dolarda, Jackson Hole öncesi gerileme beklenmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malatyalı25 Ağustos 2021 02:07

    Abd dışına kaçın diyor yani ABD den uzaklaşın demiş lakin kimi halen ABD faiz artıracak düşüncesinde adam diyor ki; ABD Türkiye gibi yüksek faiz verse bile artık batıyor farkına varın !! 1960 ile kiyasliyor ! Abd rüyası bitti diyor ama kime diyor !

  • ZELİHA KARAKAŞLI25 Ağustos 2021 00:00

    uykuma bile zararı yoktur full altına geçtim.ister ise borsalar sıfırlasın.

  • ZEYREK ZEMHERİ24 Ağustos 2021 17:33

    Yani diyorlar ki bizler dünya nın en büyük yahudi sülalerinden biriyiz dünya yı ve fed in sahibi bizin borsalarda hisse senet fiyatları yükseldi artık finansal kriz çıkartın ve hisse senetlerini çöp yapın alttan yine bizler alalım diye fed emir veriyorlar gibi.

  • Sabırlı24 Ağustos 2021 18:44

    Umarım öyledir.