E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRobinhood platformundaki kriptopara yatırımcısı 6 kat arttı---

Robinhood platformundaki kriptopara yatırımcısı 6 kat arttı

Robinhood platformundaki kriptopara yatırımcısı 6 kat arttı
09 Nisan 2021 - 08:13 borsagundem.com

Finansal piyasalarda komisyonsuz işlem yapabilmeyi sağlayan Robinhood platformu üzerinden kriptopara işlemi yapanların sayısı 6 kat arttı

Online finansal aracılık şirketi Robinhood, 2021 yılının ilk çeyreğinde kendi platformu üzerinden kriptopara işlemi yapanların sayısının geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse 6 kat artarak 9,5 milyon olduğunu bildirdi. Robinhood hali hazırda müşterilerine kendi platformundan kriptopara alma, satma ve bunları tutma imkanı veriyor. Müşterilerine bunları başka cüzdanlara aktarmak için çekme imkanı vermeyi de yakın gelecekte planlıyor.

ROBINHOOD NEDİR?

Robinhood, komisyonsuz yatırım fırsatı sunan bir finansal aracılık platformudur. Dünya genelinde bireysel yatırımcıların giderek ilgisini çekmekte olup geleneksel aracı kurumlardan ve finans sektöründen daha farklı işler. Bu durumdan ötürü, komisyonsuz yatırım olanağı sunan platform, web sitesi ve mobil uygulamasıyla son zamanlarda bireysel yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Şirket, hisse senetlerine, hisse senedi fonlarına, opsiyon piyasasına, ADR'lere ve kriptopara birimlerine komisyonsuz yatırım yapma imkanı sağlıyor.

KÜÇÜK MİKTARLARLA KATILINABİLİYOR


Robinhood, yatırımcılardan komisyon almasa da topladığı sermayeyi finansal kuruluşlara yönlendirerek kazanç elde ediyor. Yatırımcının küçük miktarlarla katılabildiği bu platform, piyasa yapıcılara işlemlerde milyarlarca dolar yönlendiren bir şirket olarak önemli miktarda gelir elde ediyor.

ROBINHOOD GÜNDEMDE


Geçtiğimiz dönem yaşadığımız "finansal piyasalara anarşı" çıkışından sonra, Robinhood Markets ve Interactive Brokers Group Inc., GameStop Corp. ve AMC Entertainment Holdings Inc. hisselerinin alım satımını engellemişti

Robinhood'un bu hamleleri Wall Street'in en sofistike yatırımcılarından bazılarını alan ve şimdilik profesyonelleri kendi oyunlarında yenen Reddit'teki küçük yatırımcı lejyonları arasında öfke yaratmıştı.

Gamestop hisselerinde yüklü satış haberi düşürdü

Robinhood halka arz başvurusu yaptı

Robinhood Üst Yöneticisi Tenev GameStop için özür diledi

GameStop çılgınlığı geri döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)