E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor---

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor
14 Mayıs 2022 - 01:10 borsagundem.com

Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak.

3 milyon metrekare alanda inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle bölgenin hava yolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak.

Temeli 3 Nisan 2017'de atılan havalimanı, yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Eşsiz mimarisi ve ileri mühendislik teknolojileriyle hayata geçirilen havalimanının, 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binalarıyla toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor.

Bölgenin kültürel ögelerinden izler taşıyan havalimanında, yöresel mimarinin yansıtıldığı terminal binasının yanı sıra çay bardağı formundan esinlenilerek 36 metre yüksekliğinde kule inşa edildi. Gövdesi aydınlatılan kule, bölgenin siluetine de canlılık katacak.

Teknik ve yapım özellikleriyle kendi alanında dünyanın sayılı örnekleri arasında yerini alacak olan Rize-Artvin Havalimanı, yaklaşık 19 futbol sahası büyüklüğünde, bir başka deyişle 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip.

Havalimanının 49 bin metrekaresi, Karadeniz'in coğrafi özelliklerine uyumlu olan 1453 ağaçla yeşillendirildi.

Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağa yolculuğunu, bölgedeki tarihi ve etkileriyle anlatmak üzere Çay Müzesi'ne ve sanatsal objelere yer verilen havalimanında, 448 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke turizmine, ticaretine, üretimine sağlayacağı katkılarla, millete, çevreye, ülke ekonomisine hizmet edecek havalimanı, Doğu Karadeniz, Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak taşımacılık zincirinin aktarma merkezi de olacak.

Havalimanı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak belirlendi.

Rize-Artvin Havalimanı hakkında yeni karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selman14 Mayıs 2022 15:57

    Birileri çokar Ak parti iş yapar

  • Ramazan14 Mayıs 2022 15:12

    Avrupanın en işlek hava alanı olur para basar model uçak olimpiyatları düzenlenir böyle yatırımlara hız verilmeli

  • Bekir14 Mayıs 2022 09:37

    Bırakın uçağı inşaatı. Tarıma köylüye faizsiz kredi dağıtın. Gıda krizi var ve dahada artacak. Köylü her karış toprağı ekmeli. Hala gidip betona kredi verip ev fiyatlarının artmasına neden oluyorsunuz. Bu ülke 5 milyon suriyeli besleyeceğine 5 milyon inek beslese süt 2 lira et 50 lira olurdu.

  • Hehe14 Mayıs 2022 12:01

    Eee lazlarda toprak yok napcaklar tarimi sanayiyi

  • Hehe14 Mayıs 2022 08:35

    Bir ulkeye ancak boyle guzel parcalanir pazarlanir laz ustun irkina simdi yeni laz parlatma calismasi var hadi bakalim turkler bunuda yerseniz ne diyeyim

  • Kaçan Grup14 Mayıs 2022 07:59

    kaç yolcu garantisi verildi acaba?

  • Sait14 Mayıs 2022 13:05

    Hehe. Chp ne zaman iktidar oldu....simdi bu enkazi kim kaldiracak

  • Hehe14 Mayıs 2022 08:34

    Onlar dusmeden ben soyleyeyim Cahape zamanindda ucak yokti ucak bak heryer havaalani Yol yoktu buzdalabi yoktu Bunlar artik calamaz cuvallarini doldurdu Ama namaz kiliyorlar ….

  • Şk14 Mayıs 2022 01:32

    Kime açılıyor biz özel sektör işçisi ne bilet alabiliriz nede tatile debiliriz nede memlekete gidebiliriz