E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRıza Çalımbay: TFF'nin kararı Bilim Kurulu'ndan dönmeli---

Rıza Çalımbay: TFF'nin kararı Bilim Kurulu'ndan dönmeli

Rıza Çalımbay: TFF'nin kararı Bilim Kurulu'ndan dönmeli
06 Mayıs 2020 - 20:36 borsagundem.com

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının içinde olan Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay TFF'nin 'yeniden başlama' kararını değerlendirdi.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’in 12 Haziran’da başlatılması kararını değerlendirdi. Sosyal mesafeyi koruma şansının sıfır olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Futbolcu arkadaşlarımızın yüzde 80’i tedirgin ve çok korkuyor” dedi. Belirlenen tarihe tepki gösteren Çalımbay’ın açıklamalarından satır başları:

‘EN TEMASLI OYUNDA BİR ARAYA GETİRMEK BÜYÜK YANLIŞ’

“Bence tarih yanlış hem de çok yanlış. Oyuncuların hazırlanması açısından da yanlış. Bazı oyuncular yurt dışında, başka şehirlerde. Bence ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz çok iyi çalışıyor, çok iyi yere getirdiler. Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Biz oynamak, risksiz bir zamanda, en rahat dönemde ligimizi bitirmek istiyoruz. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar. Bunun sebebini anlayamıyorum.”

‘FUTBOLCU ARKADAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKMAK İSTEMİYOR’

“Futbolcu arkadaşlarımızın yüzde 80’i çok tedirgin, çok korkuyorlar, oynamak istemiyorlar, evlerinden çıkmak istemiyorlar” diyen Çalımbay, bu korku nedeniyle maçlarda potansiyellerinin çok çok altında performans sergilemelerinin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

‘ÇOK BÜYÜK YANLIŞ YAPIYORLAR’

Bu nedenle kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, şunları kaydetti: “Futbolcular, temastan kaçacaklar. Tatsız, tuzsuz çok kötü lig maçları oynanacak. Futbolcu arkadaşlarımızın hepsi ailesini düşünecek. Kafaları orada olacak. Bir de deplasmanlı yapmışlar. Nerede kalınacak, nasıl yapılacak? İstedikleri kadar önlem alsınlar, futbolda sosyal mesafe koruma şansı sıfır, mümkün değil. Çok büyük yanlış yapıyorlar. Sayın Sağlık Bakanımıza, Koronavirüs Bilim Kurulu’na inanıyorum. Bu kararın, kesinlikle Bilim Kurulu’ndan dönmesi lazım. Türkiye’de çok sayıda teknik direktör var. Bir tanesini çağırıp fikrini almıyorlar. Belki çok güzel şeyler çıkacak ama maalesef sormuyorlar.”

Koca: Bundan sonraki sorumluluk tamamen TFF'nin

Futbol ligleri 12-13-14 Haziran'da başlıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah 07 Mayıs 2020 02:08

    Hollanda ligi oynanmayacak iptal oldu. Doğrusunu yaptı Hollanda futbol federasyonu.

  • İsyankar07 Mayıs 2020 01:42

    Bu kadar parayı ilkokul mezunu adamlara ödediniz sözleşme imzaladınız şimdi ne yapsak diye düşünüyorsunuz. Bırakın batsın futbolu kim düşünür şu ortamda anlamak mümkün değil.

  • Sakin borsacı07 Mayıs 2020 01:01

    Aynı topu elleyip ellerin, yüzlerine götürüp terlerin, siliyorlar, yere tükürüyorlar ve güreş gibi zaman zaman temas halinde oynuyorlar. gerçekten çok riskli.

  • Taraftar07 Mayıs 2020 00:03

    Orhan Gencebay in dediği gibi rizada hocada haklı kulüplerde federasyonda yayıncı kuruluşta seyircide gel cik işin içinden

  • Vatandaş06 Mayıs 2020 23:51

    Oynanması sakıncalı...Son durumu ile tescil edilip sonlandırmalı...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Mayıs 2020 23:44

    bence de başlamalı ligler artık çılkı çıktı.şifresiz olsun ve seyircisiz olsun aksiyon olsun.nasıl olsa hepimiz bir gün öleceğiz.korkmayın kimse zamanından ne önce ne de sonra ölür.hijyen şartlarına uyun. sıksık elinizi sabunlayın, sağlık gözetiminde olun bir de dualarınızı tam yapın ibadetlerinizi aksatmadan yapın hiç bir şey olmaz.

  • Dadaş06 Mayıs 2020 22:16

    Yahu Rıza 2 aydır sızlanıp duruyorsun. Aga senin derdin ne. Almanya 15 gün sonra, yanıp kavrulan İtalya ay sonunda, keza ispanya haziran başı belkide deyircili olarak maçlara başlıyacak sen hala zırlıyorsun. Bu ülkeler dingil bir sen akıllısın. Senin asıl derdin ne sen onu söyle baboş...

  • Fitil06 Mayıs 2020 21:12

    İşçiler çalışıyor asgari ücrete.Furbolcular milyon dolar alıyor.Teknik direktörlerde.Futbolcunun teknikdirektörün canı işçiden kıymetli mi?

  • Senin gibi 06 Mayıs 2020 20:59

    Başlasın sıkıldık

  • vatansever06 Mayıs 2020 20:55

    trabzonsporu şampiyon yapmak için çırpınıyorlar

  • Ali Fuat06 Mayıs 2020 22:36

    Sorsam sana aklım var dersin ey tevekkal. mevcut halde Trabzonspor zaten şampiyon. Trabzonporu şampiyon yapmamak için maçları oynatıyorlar, sıfır zeka...

  • ergn06 Mayıs 2020 20:49

    Bırakın teması futbol tükürüğün en bol olduğu en çok görüldüğü oyun.Yüzüne bile tükürüyorlar birbirlerinin.Nihat Özdemir e bırakırsan alacağı karar bu kadar olur.İhalelerle karıştırdı anlaşılan.!!!