E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk muslukları açılıyor---

Risk muslukları açılıyor

Risk muslukları açılıyor
02 Ekim 2023 - 09:31 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD'de devam eden borç tavanı ve hükümetin kapanması krizi, Kongre tarafından onaylanan fonlama paketi ile 17 Kasım’a kadar ertelendi. Geçtiğimiz hafta piyasalarda yakından takip edilen veri, ABD'de çekirdek PCE enflasyonuydu. Çekirdek PCE enflasyonu, beklentilere paralel şekilde %4.3'ten %3.9'a gerileyerek, Mayıs 2021'den beri en düşük seviyeye geldi. Fed'in yılsonu beklentisi %3.7 düzeyindeydi. Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle mal fiyatları aylık %0.8 artarken, gıda ve enerji ise %0.2 yükseldi.

ABD endeksleri, % 0,5’e yakın düşüşle günü sonlandırırken, ABD vadelileri ise % 0,5 civarı artı seyrediyor.

Avrupa endeksleri gayrimenkul sektörünün liderliğinde % 0,5’e yakınsayan yükselişle haftayı sonlandırdı. Euro Bölgesi'nde eylül ayında enflasyon % 4,3'e geriledi. Bu, Ekim 2021'den beri kaydedilen en düşük oran oldu.

Asya endeksleri karışık seyirle Cuma günkü işlemlerini tamamlarken, an itibariyle ise Çin'den gelen imalat verilerinin genişleme bölgesine geri dönmesinin ardından karışık seyrine devam ediyor.Çin ve Hong Kong piyasaları ise tatil nedeniyle işlemlerine kapalı.

BIST100 endeksi haftayı %3.68 oranında değer kazanımı ile 8334.94 seviyesinden tamamladı. Banka hisselerine olan ilginin devam ettiğini gördüğümüz haftada bankacılık endeksinde %6.89 değer kazanımı yaşanırken, Sanayi endeksinde %3.41 oranında yükseliş gerçekleşti.

Haftaya genel bir bakışta, ABD tarım dışı istihdam verisi öne çıkarken, bugünün gündeminde dışarı tarafta Euro ve ABD'den gelecek İmalat PMI verileri ile Fed Başkanı Powell'ın konuşması bulunuyor. Aynı zamanda içeride de Türkiye İmalat PMI verisi takip edilecek.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (02/10/2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 02/10/2023

 

Piyasalar haftaya pozitif seyirle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)