E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahında geri çekilme görülebilir---

Risk iştahında geri çekilme görülebilir

Risk iştahında geri çekilme görülebilir
10 Ağustos 2021 - 09:33 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de güçlü gelen istihdam rakamları fiyatlamalar üzerinde etkisini haftanın ilk işlem gününde de devam ettirdi. ABD’de enflasyon ve istihdam tarafındaki gelişmelere bağlı olarak Fed’in izleyeceği yol haritası önem taşırken, Fed üyelerinin şahin tondaki açıklamaları yakından takip ediliyor. Delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarında gözlenen artış eğilimi devam ederken, salgın cephesindeki gelişmeler aşağı yönlü risk unsuru olarak izleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta 

12:00 – Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasaları yeni haftaya karışık bir görünümle başladı. Risk iştahının bir miktar güç kaybettiği süreçte ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Yurt dışındaki karışık görünümün etkisiyle gün içerisindeki kazançlarını korumakta zorlanan BIST-100 Endeksi dün günü %0,15’lik kayıpla 1.432,61 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,66 – 8,67 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,65’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın ilk gününde BIST 100 Endeksi oldukça dar bir bant içinde hareket ettikten sonra hafif aşağı yönlü bir kapanış gerçekleştirdi. Böylece 9 gündür devam eden yükseliş serisi de son bulmuş oldu. Yaşanan bu son yükselişte oluşan yukarı yönlü trend bugün itibariyle 1.435 civarında bulunuyor. Endeksin günü yükselişle tamamlayamaması durumunda otomatik olarak trendin altına sarkılmış olacak. Endekste kısa vade için 1.422 seviyesi takip ettiğimiz ilk önemli destek iken, haftanın geri kalanı için 1.400 – 1.410 aralığı çok daha kritik olacaktır. Bu bölgenin altına sarkılması teknik baskının şiddetlenmesine neden olacaktır. Endekste en önemli direnç ise 1.460 – 1.470 aralığında bulunuyor. Buranın aşılması endeksi farklı bir fiyatlama dinamiğine taşıyabilir.

Günün önemli şirket haberleri 10/08/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Alarko Carrier ve Oyak Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)