E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahında bir miktar toparlanma var---

Risk iştahında bir miktar toparlanma var

Risk iştahında bir miktar toparlanma var
25 Ocak 2021 - 09:29 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalarda bu sabahki toparlanmalara paralel BIST'te pozitif başlangıç bekleniyor.

Yellen'ın piyasa dostu açıklamalarıyla Biden'ın gelişini kutlayan piyasalar cuma günü artan vaka sayıları, beklentilerden iyi gelen PMI verilerinin teşvik beklentilerine ilişkin endişeleri artırmasıyla ekside kapattılar. Bu sabah ise aşının tedariğinde çıkan sorunların teşvik paketine yönelik beklentileri yeniden artırmasıyla pozitif hava var. ABD vadelilerinde %0,4'e varan prim varken Asya'da %0,6 civarında yükselişler var. Ocak ayı öncü verilere göre İmalat PMI 56,5 olan beklentinin üzerinde 59,1 Hizmet PMI 53,6 olan beklentinin üzerinde 57,5 olarak gerçekleşti.

Bu hafta yurtdışında bugün başlayacak ve Cuma günü sona erecek Davos Zirvesi ve Fed'in Çarşamba akşamı açıklanacak FOMC toplantısı sonuçları öne çıkıyor. Fed'den faizde ve varlık alım programında değişiklik yapması beklenmezken Başkan Powell'ın hükümet değişimi sonrasında yapacağı açıklamalar takip edilecek. FOMC toplantısı dışında bu hafta ABD ve Avrupa'da açıklanacak 4Ç20 dönemi GSYH gerçekleşmeleri takip edilecek.

İçerde ise bu hafta TCMB'nin Perşembe günü saat 10:30'da açıklayacağı Enflasyon Raporu takip edilecek. Enflasyon beklentilerinde revizyona gidilip gidilmeyeceği ve Başkan'ın sorulara vereceği cevaplar merak ediliyor. TCMB'nin bu yıl sonu için enflasyon beklentisi %9,4'de. Geçen haftaki PPK toplantısından fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar uzun süre sıkı para politikasının korunacağını belirten TCMB'nin faiz indirimi için aceleci olmayacağının işaretini vermesiyle USD/TL'de 7,35 seviyesine kadar geri çekilme yaşanırken haftalık kapanış 7,4179'dan gerçekleşti. TL'nin kısa vadeli hareketinde küresel risk iştahı belirlemeye devam edecek. Teknik olarak bu hafta 7,35-7,55 aralığında seyir beklerken orta vadeli görünüm için bu aralığın kırılımının takip edilmesini öneriyoruz.

Küresel piyasalarda bu sabahki toparlanmalara paralel BIST'te pozitif başlangıç bekliyoruz. 22 günlük ağırlıklı ortalamaya denk gelen 1530 üzerinde kapanış tepki için bir miktar pozitif. Bu seviye üzerinde tepkinin devamı beklenebilecekken tepkinin güçlenmesi için 1555 yukarı kırılmalı. Kırılması halinde 1580 yeniden hedeflenebilecekken kırılamadığı durumda yeniden satışlarla karışılabiliriz. Haftalık bazda 1500 stop-loss seviyemiz olmaya devam ediyor. Arçelik, bu akşam 4Ç20 finansallarını açıklayacak. Medyan beklenti 941 milyon TL net kar açıklaması yönünde.

Günün önemli şirket haberleri 25/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Risk iştahı üzerinde aşağı yönlü risk ve baskı görülüyor

Kısa vadede yükselişler satış fırsatı olarak kullanılabilir

Fiyatlamalarda hafta başlangıcı olumlu

Haftanın açılışında görünüm olumlu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)