E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı ve piyasalar baskılanmaya devam ediyor ---

Risk iştahı ve piyasalar baskılanmaya devam ediyor

Risk iştahı ve piyasalar baskılanmaya devam ediyor
26 Şubat 2020 - 09:37 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Virüs salgınının dünya çapında yayılmasını sürdürmesi, Avrupa'daki vakaların artış kaydetmesi ve küresel ekonomiye ilişkin endişeler risk iştahı ve hisse piyasalarını baskılamaya devam ediyor.
Salgın ile ilgili gelişmeler fiyatlamalar üzerinde belirleyici oluyor.

Rus heyeti bugün Türkiye'ye gelirken, İdlib konusu önemini koruyor.

Ayrıca grup toplantısı kapsamında 11:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği mesajlar yakından izlenecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
14:00 Türkiye - TCMB Toplantı Özeti Önem: Orta
18:00 ABD - Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalarda dün toparlanma çabası gözlense de gün içinde tekrar satış baskısı ağırlık kazandı. Rusya'dan İdlib konusunda gelen açıklamalar ile Tahran'dan gelen uçağın virüs endişesiyle Ankara'ya acil iniş yapması BIST-100 Endeksi'ni baskıladı. Volatil bir seyrin izlendiği BIST-100 günü %0,37'lik düşüşle 114.365 puandan tamamladı.

ABD borsaları dün günü %3'leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin dışında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 6,13 - 6,14 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,14'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Virüs endişeleri küresel ölçüde olduğu gibi Borsa İstanbul'da da satışlara neden oluyor. Dün gün içinde gelen tepkilerin satış fırsatı oluşturduğu endekste, 118.500 desteği kırıldıktan sonra hedef haline gelen 112.500 civarının test edilme ihtimali artıyor. Dün Borsa İstanbul kapandıktan sonra yurtdışında sertleşen satışlar bugün açılışta endeks üzerinde de etkisini gösterecektir. Haber akışlarına bağlı volatil görünümün devam etmesini beklediğimiz endekste 112.000-112.500 aralığını ilk güçlü destek bölgesi olarak takip ediyor olacağız. Bu bölgenin altında satışların yeniden hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalı. Yukarıda dünkü gün içi en yükseğin de bulunduğu 116.000 civarına kadar olacak yükselişler tepki mahiyetinde değerlendirilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trky5426 Şubat 2020 10:51

    destek mestek hikaye yanda biri öksürse patır kütür asagı düşüyoruz aksam erdoganla putin sıcak cay içti dese yukarı cıkıyoruz scma spaan işler