E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı ve olumlu hava gücünü koruyor---

Risk iştahı ve olumlu hava gücünü koruyor

Risk iştahı ve olumlu hava gücünü koruyor
29 Aralık 2020 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Avrupa'da aşı kampanyasının resmi olarak başlaması, küresel çapta aşılama başlaması, ve ABD Başkanı Trump'ın teşvik paketini onaylaması küresel risk iştahını destekleyen temel gelişmeler olarak sıralanabilir. Avrupa ülkelerinde ve Avrupa ülkelerinde tespit edilirken, vaka sayılarının seyri ve sıkı tedbirlere bağlı olarak ekonomik toparlanmanın güç kaybetmesi aşağı yönlü risk unsurlarıdır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Analiz

- 10:00 Türkiye - Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen haftaki Noel tatilinin ardından ABD'de teşvik paketinin onaylanması ve aşı ödülleri iyimserlik küresel hisse piyasalarını haftanın ilk işlemde destekledi. Yurt dışındaki hava ve
TL'deki değer kazanımlarının katkısıyla BIST-100 yukarı bakan bir seyir izledi ve günü% 0,93'lük yükselişle 1.439,29 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,41 - 7,43'te bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:35 civarında 7,45'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Tarihinin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 göstergesinin dün bir kez daha hem gün içi hem de kapanış olduğu rekorunu tazeledi. Yurtdışı piyasalardaki genel olumlu hava ve TL'deki güçlenme BIST 100 üzerinde de pozitif etki oluşturdu. Endekste bugün izleyeceğimiz ilk direnç 1.450 olacak. Yakınında kapanışlar yükselişin yeni bir ivme kazanmasını. İmzalı ise 1.400-.1.410 aralığı güçlü destek bölgesi olarak izlenecek olup, bu seviye üzerinde kalındığı tekrar gün içi geriilmeler bazı düzeltmeler olarak takip. Yılbaşı öncesi işlem hacminin daha da düşmesi ve satın alma hareketlerin ön çıkması söz konusu olabilir. Bu yüzden endeksteki seviyeden ziyade satın alma seviyelerine daha fazla dikkat etmeyin.

Yurt içinde küresel piyasalara paralel seyir sürecek

Yabancıların çıkışında hisseler

Küresel vadeliler yükselişte

Günün önemli şirket haberleri 29/12/2020

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)