E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı ve kur fiyatlamaları etkili oluyor ---

Risk iştahı ve kur fiyatlamaları etkili oluyor

Risk iştahı ve kur fiyatlamaları etkili oluyor
06 Kasım 2020 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD'deki seçim sonuçları izlenmeye devam edilirken, Biden'ın kazanma ihtimali piyasalardaki fiyatlamalara yansıyor. Biden ve Trump arasında oldukça yakın geçen seçim sonrasında, kaybeden tarafın yasal yollara başvurarak itiraz etmesi ve sürecin uzaması piyasalar üzerinde baskı oluşturabilecek risk faktörü olarak izlenecektir. Fed faiz değişikliğine gitmezken, Powell, artan risk ve belirsizlik ile mali destek ihtiyacına yönelik vurgusunu yineledi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 16:30 ABD - Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
o 16:30 ABD - İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'de başkanlık seçiminin takip edildiği haftada küresel hisse piyasalarında alıcılı bir seyrin yaşandığı görüldü. Seçim sonuçları ve sonrasındaki süreç gündemdeki yerini korumaya devam ederken, bu konudaki gelişmeler piyasalar üzerinde etkili olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,06'lık yükselişle 1.180,02 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2'leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,44 - 8,46 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,42'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bu hafta BIST-100 Endeksi'nde yurt dışı piyasalardaki olumlu havanın katkısıyla toparlanmanın etkili olduğunu takip ederken, küresel risk iştahının seyri ve kur cephesindeki fiyatlamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olacaktır. Dün kapanışa doğru bankalar öncülüğünde yaşanan satış endekste dalgalanmaya yol açsa da BIST-100 günü yükselişle direnç olarak takip ettiğimiz 1.175 üzerinde 1.180,02 puandan tamamladı. Küresel çapta bu sabah kâr satışları yaşanırken, endekste 1.175 seviyesi altında kasım ayı başından itibaren etkili olan kısa vadeli yükseliş trendi (1.160) ilk önemli destek noktasıdır. 1.160 altında tekrar 1.120'li seviyeler gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.190 - 1.205 ve 1.216 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır.

Küresel piyasalar, ABD istihdamına odaklandı

Yabancıların en fazla aldığı

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

Azalan ülke risk primi, BİST'te etkili oluyor

Güne sınırlı kar satışlarıyla başlanabilir

Borsada negatif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)