E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı üzerinde baskı oluşturan nedenler---

Risk iştahı üzerinde baskı oluşturan nedenler

Risk iştahı üzerinde baskı oluşturan nedenler
18 Ocak 2021 - 09:27 borsagundem.com

  Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Biden'ın perşembe günü açıkladığı 1,9 trilyon dolarlık teşvik  paketi genel beklentilerle uyumlu olurken, destek paketinin yasalaşma  süreci ilerleyen dönemde piyasaların takibinde yer alacaktır. Vaka  sayılarındaki artış ve salgının başlangıcından bu yana en yüksek kayıp  sayılarının görülmesi, küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.
Aşı çalışmaları, salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları  ana gündemi oluşturmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 
     
Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelerin ön planda kalmaya devam etmesine bağlı  olarak cuma günü küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlama  etkili oldu. Yurt dışındaki zayıf görünümün yanında kur cephesinde  yaşanan yükselişlere bağlı olarak BIST-100 Endeksi'nde cuma gününü %1,43'lük düşüşle 1.524,49 puandan tamamladı. ABD borsaları günü  düşüşlerle tamamlarken, bugün tatil nedeniyle ABD borsaları işlem  görmeyecek. ABD vadelileri ise bu sabah hafif satıcılı bir seyir  izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa  borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,48 - 7,49 aralığın da bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,46'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bir süredir yurtdışından pozitif ayrışan BIST 100'de yurtdışındaki  kararsız tablonun etkileri görülmeye başlandı ve endeks son haftaların  en net düzeltme hareketlerinden birini gerçekleştirdi. Buna karşın  geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz son iki buçuk ayda oluşan yükselen  trendin üzerinde kalınması negatif tabloyu sınırladı. Bu trend bu  hafta başında 1.500'ün hemen üzerinde bulunuyor. Hafta içinde  bahsettiğimiz bu trend kırılacak olur ise satışların şiddetlenmesi söz  konusu olabilir. Bu nedenle bu haftaki referans noktamız burası  olacak. Buranın altında izleyeceğimiz ilk destek ise 1.450 civarı  olacak. Yukarı yönlü hareketlerde geçtiğimiz haftanın zirveleri artık  yeni güçlü dirençlerimiz konumunda olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)