E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı kayboluyor---

Risk iştahı kayboluyor

Risk iştahı kayboluyor
30 Haziran 2022 - 09:34 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda dün tam anlamıyla yön arayışında olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle, Powell’ın yapmış olduğu yorumlar karamsar ve şahin olarak algılandı.

ABD endekslerinde sınırlı ve karışık bir görünüm hakimdi. Powell’ın yorumlarıyla S&P 500 ve Nasdaq endeksleri satıcılı tarafta yer alırken Dow Jones endeksi ise teknik bazlı olarak aldığı sınırlı alımla pozitif tarafta kapanış gerçekleştirdi.

Euro Bölgesi’de %2’ye yakınsayan değer kayıplarını takip ettik. Fiyatlanmalarda hem enflasyon hem de resesyon endişeleri etkili oldu. Bu beklentinin oluşmasında AMB Başkanı Lagarde’ın düşük enflasyon dönemine dönülemeyeceği şeklindeki yorumunun yanı sıra Morgan Stanley’in Rusya’dan gelen doğalgaz arzının kesilmesi halinde son çeyrekte ılımlı bir resesyon beklediklerini iletmesi, etkili oldu. Öte yandan İspanya ve Almanya’dan enflasyon verileri takip edildi. İspanya’da enflasyon %10 seviyesine ulaşarak 37 yılın zirvesi test edilirken Almanya’da ise hükümetin teşvikleriyle enflasyon bir miktar gerileyerek %8,2 seviyesinde yer aldı.

4 günlük yükseliş trendine dün ara veren Asya endekslerinde ise an itibariyle karışık bir görünümü takip ediyoruz. Nikkei ve Kospi endeksleri satıcılı işlem görürken Shanghay ve Hong Kong endeksleri alıcılı tarafta yer aldı. Çin’in pozitif ayrışmasında sabah saatlerinde açıklanan imalat PMI verisinin 50’nin üzerinde yer alması olduğunu söyleyebiliriz ancak çelik sanayi PMI verisi 36,2 seviyesine de gerilediğini notlarımıza eklememizde fayda var.

BİST100 endeksine baktığımızda ise %3,54’lük sert bir geri çekilme ile 2.401,96 seviyesinden günü tamamladı. 2500 seviyesinin altında yer almamız satış baskısını gündeme getirse de 2400 destek seviyesine yakın bir konumdayız. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 2450 seviyesine doğru tepki alımlarını takip edebiliriz. Yükselişlerde 2450 ve 2500 dirençleri yer alırken düşüşlerde ise 2350 ve 2300 destekleri yer alıyor. Ayrıca bugün Vesbe’nin temettü ödemesi gerçekleşecek.

Bugünün veri akışında Ise Almanya’dan enflasyon, ABD’den işsizlik verileri ile kişisel tüketim ve gelirleri takip edeceğiz. İçeride ise Menkul kıymetler istatistiklerini izleyeceğiz. Buna ek olarak bugün OPEC + toplantısı olacak. Toplantıdan 600 bin varil arz artışı bekleniyor.

BİST100 endeksinde baskının devam edeceği görüşündeyiz.

Gerileyen güven endeksleri risk iştahını baskılıyor

 

Küresel piyasalar enflasyon ve resesyon ikileminde yön arıyor

 

Bakır fiyatları 2 yılın en kötü çeyreklik kaybına hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)