E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı güç kazanırken, jeopolitik gelişmeler takipte ---

Risk iştahı güç kazanırken, jeopolitik gelişmeler takipte

Risk iştahı güç kazanırken, jeopolitik gelişmeler takipte
28 Eylül 2020 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Ekonomik toparlanmanın devamlılığı ve aşı kaynaklı iyimser beklentilerin korunması risk iştahının gücünü koruması açısından önem taşırken, salgın kaynaklı endişeler ve ABD - Çin arasındaki gerilim aşağı yönlü risk faktörleri olarak izleniyor. Vaka sayılarında hız kazanan artışlar daha sıkı tedbirler gelebileceğine dair korkuları gündeme taşırken, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasında artan tansiyon ve çatışmalar da ayrıca takip edilecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, küresel hisse piyasalarında geçen hafta dalgalı bir fiyatlama yaşandı.

TCMB'nin faiz artırım kararı bankacılık sektörü öncülüğünde BIST-100 Endeksi'ni destekledi. Haftanın son iki gününde yükseliş kaydeden BIST-100 cuma gününü %0,41'lik yükselişle 1.124,17 puandan tamamladı.

ABD borsaları cuma gününü teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,64 - 7,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,67'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB'nin faiz kararının ardından endekste bankacılık sektörü öncülüğünde yükselişler yaşanırken, önümüzdeki günlerde yurt dışı piyasalardaki fiyatlamalar ve risk iştahının seyri endeksteki yön üzerinde belirleyici olacaktır. Bir süredir direnç olarak izlediğimiz 1.122 seviyesi üzerindeki fiyatlamanın sürmesi durumunda ana konsolide bölgesinin üst bandını oluşturan 1.141 seviyesi direnç olarak takip edilecektir. Konsolide bölgesinin üst bandının (1.141) aşılması ve üzerinde tutunmanın görülmesi durumunda endekste yükselişler hız kazanabilir. Bu durumda 1.160 ve 1.180 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1.113 ve 50 günlük üssel ortalama (1.106) ilk destek seviyeleri iken, 1.106 altında 1.097 ve 1.085 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)