E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor---

Risk iştahı fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor

Risk iştahı fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor
27 Ekim 2020 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bugün yatay açılış yapması öngörülüyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,88 değer kaybederek günü 1.144,45 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 25,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,23 ve holding endeksi yüzde 5,77 değer kaybettiği günde, tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 9,06 ile finansal kiralama, faktoring olduğu görüldü.
XTUMY endeksi günü % 7,07 düşüş ile 4016,5 değerinde tamamladı.

ABD'de endeksler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve ekonomik destek paketine ilişkin belirsizliğin etkisiyle haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 2,29, S&P 500 endeksi yüzde 1,82 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,64 düşüş gösterdi.

Bugün, Yurtiçinde sakin veri akışı takip edilirken, global piyasalarda ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri ve CB Tüketici Güveni dataları takibimizde olacak. Ayrıca, bugün Citibank tarafından düzenlenecek Citibank Yatırımcı Konferansı’nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, uluslararası dev şirketlerin temsilcileriyle görüşeceği açıklanmıştır.

Yeni işlem gününde, risk iştahının seyrine bağlı olarak Asya seansında ve global piyasalarda işlem gören endeks/ endeks vadeli işlem sözleşmelerinde fiyatlama davranışlarında ayrışmaların yaşandığı gözlemleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı Ekim 2020 verilerine göre; İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,8 puan artarak yüzde 75,4 seviyesinde gerçekleşti.
• Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi Ekim 2020 verilerine göre; 2020 yılı Ekim ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 2,8 puan artarak 108,1 seviyesinde gerçekleşti.
• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Sektörel Güven Endeksleri Ekim 2020 verilerine göre; Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe %6,4, perakende ticaret sektöründe %1,7 ve inşaat sektöründe %0,6 artış gösterdi.
• Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ABD'nin geçen hafta Tayvan'a silah satışını onaylamasının ardından Çin, ilgili savunma şirketlerine yaptırım uygulayacağını açıkladı.
• Almanya’da açıklanan IFO İş Dünyası Güven Endeksi verisi Ekim ayında piyasa beklentisinin altında 92,7 düzeyinde gerçekleşti.
• Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yunanistan 29 Ekim'i, Türkiye'nin ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde ilan ettiği NAVTEX'lerin iptal edildiği açıklandı.
• ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'ne finansal destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında İran Petrol Bakanlığı, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve İran Ulusal Tanker Şirketi (NITC) ile İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh'in de bulunduğu yetkilileri yaptırım listesine aldığını açıkladı.
• Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 2 ay uzatıldığı açıklandı. (Kaynak: Haberglobal)
• ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıçlığı için aday gösterdiği muhafazakar yargıç Amy Coney Barrett'i onayladığı basında yer aldı.
• ABD’de Senato Çoğunluk Lideri MCCONNELL yaptığı değerlendirmede, Senato’nun 9 Kasım’a kadar tatile girmesine karar verdi. (Kaynak: FOX NEWS)
• Haftanın ilk işlem gününde, global piyasalarda azalan risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün yatay açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-100 puan aralığı yatay, 100-300 puan aralığı hafif alıcılı, 300 puan üstü pozitif, 0--100 puan aralığı yatay, -100--300 hafif satıcılı ve -300 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Endekste kısa vadeli görünüm zayıf

Risk iştahını bozan nedenler

İşte kurlardaki yükselişin nedeni?

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • V D27 Ekim 2020 09:32

    Nedenler nedenler nedenler elimiz kolumuz bağlı, bağımsız merkez Bankası olabilseydik,de nerede o günler.