E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı dalgalı bir seyir izliyor---

Risk iştahı dalgalı bir seyir izliyor

Risk iştahı dalgalı bir seyir izliyor
07 Mayıs 2020 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Dün gün içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları takip edilirken, piyasa kapanışının ardından S&P Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti. Risk iştahı mayıs ayına bir miktar dalgalı bir seyirle başladı. İçinde bulunduğumuz ayda tedbirlerin gevşetilmesine yönelik süreç, açıklanacak ekonomik veriler ve salgınına ilişkin gelişmeler piyasaların gündemindeki yerini ve önemini korumaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
14:00 İngiltere - BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek
15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki gün pozitif bir seyrin etkili olduğu küresel hisse piyasalarında, dün dalgalı ve bir miktar satıcılı bir seyir izlendi. Zayıf gelen ekonomik veriler ve finansal sonuçlar piyasalar üzerinde belirli ölçüde baskı oluşturdu. Yurt içinde Türk Lirası'ndaki kayıplar dikkat çekerken, BIST-100 Endeksi günü %0,17'lik düşüşle 98.572 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,18 - 7,19 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,21'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dolar/TL'deki yukarı yönlü hareket BIST'i de baskılamaya devam ediyor. Bununla birlikte yurtdışı piyasalarında yukarı yönlü denemelerinin zayıf kalıyor olması da olumsuzluk oluşturuyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi 100 binin altında kalındığı sürece negatif görünümün devam edeceğini düşündüğümüz endekste 97.500 ile 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 97.200 aralığı ilk güçlü destek bölgesi olup, bu seviyenin altında satış baskısının artabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bahsettiğimiz bu bölgenin altında 94.500 civarına kadar önemli bir destek bulunmuyor. Yukarı yönlü hareketlerde 100 bin psikolojik olarak önemli olmakla birlikte üzerinde önceki zirvenin bulunduğu 102.300 civarı geçilene kadar yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)