E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk algısı bozuluyor mu?---

Risk algısı bozuluyor mu?

Risk algısı bozuluyor mu?
29 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde yeni hafta başlarken küresel piyasalara mercek tutuluyor

ABD piyasalarında takip edilen sert satışların gelişmekte olan ülke para birimlerini baskıladığı Cuma günü işlemlerinde pandemi cephesinden gelen haber akışının güvenli liman talebi kapsamında
Amerikan dolarına yönelimi hızlandırdığı görüldü.

Türk lirası günü bir kez daha yatay işlemlerle %0.07 sınırlı değer kaybı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %0.5 yükselişle 114668 puan seviyesinden gerçekleşti. 10 yıl vadeli gösterge tahvilde faizin son düzeyi %11.62 olurken, 5 yıllık ülke risk primi ise %1.2 düşüşle 492bp seviyesinden takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları risk algısının bozulduğu günde İngiltere varlıkları dışında genele yayılır şekilde değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 -%0.46, FTSE 100 %0.20, DAX -%0.73 ve Rusya (RTS, USD) grubu ise -%0.83 düzeylerinde performanslar sergiledi.

Yükseliş denemeleri kar satışı fırsatı olabilir

Amerika kıtası işlemlerinde gün boyu zayıf açılışa işaret eden vadeli endekslerin ardından seyir değişmedi. Majör ABD endekslerinde gün sonu kapanışları %2-3 aralığında değer kayıpları şeklinde olurken, benzer eğilim kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları için de geçerliydi. Bovespa’da kapanış -%2.2, Merval’de ise -%3.3 oldu.

Asya seansında haftanın ilk işlemleri 2 günlük tatilden dönen Çin piyasalarının gecikmeli değer kayıpları ve ABD’den devralınan satışların devamı şeklinde gerçekleşmekte. TSİ 08.10/ NKY 225 -%2.18, Hang Seng -%1.59 ve KOSPI -%1.62 ile takip edilmekte. CNH-CNY spreadi -54 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 7.0808 ile yuanda değer kaybını işaret etmekte.

Hisse piyasalarında satış baskısı arttı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)