E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRipple’da sert yükseliş---

Ripple’da sert yükseliş

Ripple’da sert yükseliş
15 Ağustos 2021 - 15:11 borsagundem.com

Kripto para piyasası son günlerin altın çağını yaşıyor. Özellikle Bitcoin öncülüğünde yaşanan yükseliş trendini Ethereum gibi kripto paralar taçlandırırken, yükselişe öncülük eden Ripple ise yatırımcısının yüzünü güldürüyor

Kripto para piyasasında yükseliş trendi kaldığı yerden devam ediyor. Bitcoin, Ethereum gibi önemli kripto paraların yükselişe geçtiği piyasada, son günlerde gösterdiği yukarı yönlü trend ile dikkatleri üzerine çeken Ripple oldu.

BITCOIN VE ETHEREUM BAŞI ÇEKİYOR
Kripto para yatırımcılarının uzun zamandır yükselişini beklediği Bitcoin ve Ethereum haftayı kazançla tamamlamaya yöneldi. Piyasada oluşan yükseliş trendine öncülük eden Bitcoin, 48 bin dolar seviyesini test ederken, Ethereum da 3 bin 300 dolar seviyesine kadar tırmanarak rekora imza attı.

RIPPLE YÜZDE 75 PRİM YAPTI
59 milyar dolarlık piyasa değeri ile en yüksek hacimli altıncı kripto para birimi olan Ripple, hafta başı itibarıyla 0.77 dolar seviyesinde işlem görürken bugün en yüksek 1.35 dolar seviyesini test ederek haftalık bazda yüzde 75 değer kazandı. Yatırımcısına yüzde 75 oranında kazandıran ve aynı zamanda 4 Haziran tarihinden itibaren ilk kez 1 Dolar seviyesi üzerini test eden kripto para bu seviye üzerinde tutunmaya çalışıyor.

SEC DAVASI YÜKSELİŞİN GÖLGESİNDE KALDI
Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında bitmek bilmeyen bir dava krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz şubat ayından itibaren görülen davada henüz netice alınmadı. 16-17 Ağustos tarihlerinde ise iki kritik duruşma daha yapılacak. Bu gelişmelerle birlikte en yüksek hacimli kripto paralar arasında altıncı sırada bulunan Ripple haftanın en çok kazandıran kripto paraları arasında yer alıyor. Aylardır neticelenemeyen dava krizi Ripple’da yaşanan fiyat hareketlerinin gölgesinde kalıyor.
(Onur Topkan /Milliyet)

Küçük yatırımcı kripto paralara yöneldi

Kripto para yatırım stratejisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 17:37

    SEC olayı şu. riple varlıkm ı? değil mi. SEC ile riple bunu tartışıyor. Ama, erken yol ama nedeni şu. Ya abd de şirketler ve resmi devlet kurumları kirpto para düzenlemesi yapmaya başladı. Şuan ortada bir düzenleme yok aslında. eee düzenleme yok ise riple hangi mantıkla SEC tarafından mahkum edilsin ? riple btc ve eteryumden ne farkı var kı ? ortada yasa yok ise riple masum olmaz mı ? .. Yurt dışı basında bu muhabbet döndu. ortada açıklama felan yok. riple zaten geri kaldı, eter ve btc ye gore değeri artması lazımdı mantıkende. bu vesile ile fişek gibi tırmandı. ama bir çok kripto bir okadar kar koydu üzerine. btc 30 bin den 47 bın lere çıkınca. Biliçsiz yatırım yalan kaybedebilir. bilinç yoksa ciddi para ile kriptoya girme.

  • Ekonomist 15 Ağustos 2021 15:46

    Senin haber yaptığın 3 gün yaşamıyor borsa gündem tam bir şom ağizlisin