E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRezidansta yaşayan dilenciler!---

Rezidansta yaşayan dilenciler!

Rezidansta yaşayan dilenciler!
17 Nisan 2021 - 10:59 borsagundem.com

Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, rezidansta kalan ve çalıştıkları bölgelere gidiş gelişlerinde taksiyle seyahat eden dilencileri deşifre ettiği bildirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri il genelindeki denetimlerinde, farklı kentlerden gelerek özellikle alışveriş merkezleri, marketlerin yakınlarında bulunan çöp konteynerlerinin önlerinde poşetle getirdikleri yiyecekleri buradan toplamış gibi davranıp insanların duygularını sömüren ve yanlarındaki çocuklarıyla para toplayan dilencilere müdahale ederek, onları bu bölgelerden uzaklaştırdı.

REZİDANSTA KALIP TAKSİYLE İŞE GİDİYORLAR
Zabıta ekiplerince yapılan araştırmalarda, bu yöntemi kullanan dilencilerin belirledikleri noktalara taksilerle gidip geldikleri, kiralık rezidanslarda kaldıkları ve vatandaşların para dışında verdikleri yiyecekleri çöpe attıkları tespit edildi.

"DİLENCİLERE İTİBAR ETMEYİN"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, çöp konteynerlerinden çocuklarıyla yiyecek topluyormuş görüntüsü vererek dilencilik yapan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

"ASIL AMAÇLARI PARA ALABİLMEK"
Bu kişilerin asıl amaçlarının marketten çıkan veya yoldan geçen insanlardan para almak olduğunu vurgulayan Kayacık, "Bu gibi insanlara para verilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin talepleri valilik, belediyeler ve kaymakamlıklar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kayacık, ana arterlerde ve kavşaklarda cam silen, dilencilik yapan, küçük yaşta çalıştırılan çocuklara ve çöpten yiyecek topluyormuş görüntüsü vererek para toplayan kişilere yönelik denetimlerinin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

CNN Türk muhabiri dilenci kılığına girdi: Bir saatte 82 lira topladı

Dilencilerden 145 lira işgal harcı alınacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • devrimci ve azılı solcu17 Nisan 2021 22:52

    chp iktidarında hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek,hiç bir yurttaşın kul hakkı yenmeyecek,herkese en az 5000 tl.aylık bağlanacak,herkese bir ev ve bir araba verilecek,asgari ücret ve emekli maaşı 10 bin tl.olucak,kişi başı milli gelir 80 bin dolar olucak ihracat 1 trilyon dolar,ithalat sıfır olucak.1 tl=100 dolar olucak.1tl=184 euro olucak.yaparsa sayın kılıçdaroğlu yapar.herşey güzel olucak.

  • Behram18 Nisan 2021 00:48

    Sizin yalanlarınızla çocuk kalmaz memlekette.Yalanla dolanla Menderes'i astırdınız.inönünün köylüye yaptığı zulmü dedem alattı Şimdi genel başkanımız hdP'nin avukatı gibi size asla oy yok

  • Ali Taş17 Nisan 2021 21:40

    Belediye zabıtaları pazar bitiminde üç kuruş daha ucuza bişeyler almaya çalışan insanlarla esnafın arasına gireceğine gidip garip gurbanın hakkını yiyen bu sahtekarlarla uğraşsalar iyi olmaz mı Zabıta deyince aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor nedense

  • Zihnî17 Nisan 2021 13:02

    Millet aç aç.Açlıktan taksiyle işe gidip dileniyorlar.

  • Metin17 Nisan 2021 12:24

    Ne yaniii chp ye malzeme almadımı...bence cho zihniyetiyle bu dilenci ker aynı.

  • Akmal seni 18 Nisan 2021 04:43

    Bem bu dilenciligin tavan yaptığını akpe döneminde gõrdüm. Madem siyasete bağladın olayı al buyur....