E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab: ABD ile işbirliği yapmak en hızlı yoldu---

Zarrab: ABD ile işbirliği yapmak en hızlı yoldu

Zarrab: ABD ile işbirliği yapmak en hızlı yoldu
29 Kasım 2017 - 18:47 borsagundem.com

ABD’nin New York kentinde başlayan Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab, yöneltilen suçlamalar hakkında ifade verdi

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İran işadamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada mahkeme salonuna ayakları kelepçeli ve turuncu cezaevi tulumuyla getirildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla işbirliği yapmayı kabul eden Zarrab'ı önce savcılar sorguluyor, daha sonra eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın avukatları tarafından da sorgulanacak. Türkiye saati ile 18:30'da başlayan duruşma 00:30'da sona erdi.

İşte Reza Zarrab'ın ifadeleri:

00:35 - Zarrab salondan çıkarılırken Atilla'nın oturduğu masanın önünden geçti. Göz göze gelmediler ancak Atilla, Zarrab'ın geçişi sırasında başını defalarca sağa sola salladı. Çok üzgün ve düşünceli olduğu görülen Atilla'nın duruşma boyunca notlar aldığı gözlendi. 

00:30 - Duruşma bugün için sona eriyor. Mahkeme yarın kaldığı yerden, Reza Zarrab'ın ifadesiyle devam edecek.

00:10 - Davayı takip eden gazetecilerden Katie Zavadski'nin paylaştığı mesaja göre, mahkemede Zarrab ile yardımcısı Happani arasındaki bir görüşmenin dökümü okundu.

23:50 - Davayı takip eden bir diğer ABD'li gazeteci Adam Klasfeld ise, Zarrab'ın davanın sanıkları arasında olan Abdullah Happani ile yaptığı bir görüşmenin deliller arasına girdiğini yazdı. Görüşmenin ses kaydı değil, metin olarak dökümü bulunuyor. 

23:35 - 
Duruşmayı izleyen ABD'li gazeteci Pete Brush'ın paylaştığı bir mesaja göre; Zarrab, Halkbank'la çalışırken İran Ulusal Petrol Şirketi'nden kendi ticari hesabına gelen bir transferden bahsetti. Zarrab'ın iddiasına göre yaptırımlara tabi olan transferi boşa düşürmek için Süleyman Aslan'la çalıştı.

23:20 - Duruşmaya kısa bir süre ara verildi.

23:15 - 
Duruşmada Süleyman Aslan ile Reza Zarrab arasında olduğu iddia edilen bir telefon tapesi dinletildi.

22:58 - ABD'li gazeteci Klasfeld, Zarrab'ın çizdiği temanın oldukça karmaşık olduğunu yazdı. Olayı Twitter'dan canlı bir şekilde aktaran Daily Beast muhabiri Katie Zavadski ise Zarrab'ın Dubai ve İran'da sonuçlanan işlemlerini detaylı bir şekilde jüri önünde anlattığını iddia etti. 

22:42 - ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Twitter adresinden duruşma ile ilgili ilginç bir yorumda bulundu. Klasfeld, şu ifadeleri kullandı: "Zarrab, jüri için şema çizerken rahatlamış ve otoriter gözüküyor. Eğer ABD'nin federal mahkemesinde, mahkûm kıyafet giyiyor olmasaydı, bir şirketin toplantısını yönetiyor gibi görülebilirdi" 

22:10 - Zarrab bir şema çizmek üzere tanık sandalyesinden kalktı. İran'a yönelik altın ticaretinin nasıl işlediğini anlatıyor. 

21:37 - Verilen aranın ardından Reza Zarrab tekrar tanık kürsüsünde. Duruşmanın ilk kısmında Zarrab'ın ayaklarında yer alan zincirlerin çıkarıldığı aktarıldı.

21:29: Fotoğraf çekmenin yasak olduğu mahkeme salonunda savcının üzerinde çalıştığı bir şema dikkat çekiyor. Davada anılan şahısların isimlerinin bulunduğu şemada en tepede İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran'ın ruhani lideri Ali Hamaney yer alıyor. Onların altında dönemin İranlı yetkilileri bulunuyor. Daha altta, savcının bazı kutuları soru işaretiyle boş bıraktığı kısımda ise Atilla, Aslan, Çağlayan ve Zarrab var. Savcıyla işbirliği yapmaya başlayan Zarrab'ın bu isimlerin altında gösterilmesi dikkat çekiyor. Şemanın Türkçeleştirilmiş hali şöyle:

Zarrabın ifadesinde Ebru Gündeş detayı... İşte ABDli savcının şeması...

20:13: Zarrab'a "Süleyman Aslan seni geri çevirince neden Zafer Çağlayan ile irtibata geçtin" diye soruldu. Zarrab şu yanıtı verdi: "Çünkü o ekonomi bakanıydı." 

20:05: Zarrab, "Eşim Türkiye'de ünlü bir sanatçı. Her zaman kamuoyu önünde olan bir insandım" dedi. Halkbank'ın aslında önce kendisiyle çalışmak istemediğini, çünkü "fazla ünlü" olduğunu söylediklerini belirten Zarrab, genel müdür Süleyman Aslan'ın kendisine "Altın ticareti yapmak için fazla popülersin" dediğini ifade etti, ama buna rağmen kendisinin bu işi yapmak için ısrarcı olduğunu söyledi.

20:03 "İran Merkez Bankası ile yaptığımız anlaşmanın bozulmasından sonra aralarında Hüseyin Necefizade'nin de bulunduğu Bank Mellat yetkilileriyle görüşüp Amerikan yaptırımlarını delmeye başladık," ifadesini kullanan Zarrab, 2010-2011'de Bank Mellat, 2012'nin başına kadar Aktifbank ile çalıştığını, bu anlaşmanın bozulması üzerine Halkbank'a başvurduğunu belirtti.

19:57: Zarrab'ın ifadesi, İran merkez bankası ve döviz konusuyla devam etti. Zarrab, şu anda Halk Bankası ile ilişkisini anlatıyor. 


19:32:
 Reza Zarrab, İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bağlantısını kabul etti. 

19:30: Reuters'ın aktardığına göre, mahkeme salonunda eski AB bakanı Egemen Bağış'ın fotoğrafı gösterildi. Reuters, Aktif Bank'ta hesap açmak için ilk girişiminin başarısız olmasının ardından Egemen Bağış'ın aracı olarak Aktif Bank CEO'su ile Zarrab arasında görüşme ayarladığını bildirdi. 

19:27: Zarrab, 2010 ve 2011 yıllarında İran Merkez Bankası'nın eski lideri Mahmud Bahmani ile iki kez doğrudan toplantı yaptığını söyledi. Zarrab, İran merkez bankasına doğrudan nakit teslimatı yapmak için anlaşma yaptığını söyledi. 

19:03 - Zarrab, İran'ın gaz ve petrol satışlarından elde ettiği geliri kullanamadığını söylerken, yaptırım kuralları konusunda en iyi bilgiye sahip kişinin Hakan Atilla olması nedeniyle onu aradığını söyledi. "Bu salonda sizinle bu planda çalışan bir kişi gösterir misiniz" sorusuna, “Bu insan Hakan Atilla’dır" yanıtını verdi.

18:52 - Zarrab, otelde kaldığına yönelik söylentiler hakkında konuştu. "Otelde mi kalıyorsun" sorusuna hayır yanıtını veren Zarrab, "İki haftadır FBI’ın denetimindeyim. Metropolitan Tutukevi'nde (Detention Center) kalıyorum" dedi. Tutukevinin bir fotoğrafı altta görülüyor:

18:50 Zarrab, savcının "Şu anda FBIın tutuklusu musunuz?" sorusuna 'Evet' yanıtı verdi. "Otelde mi kalıyorsunuz?" sorusuna ise 'Hayır' diye cevap verdi.

18:49 - ABD basınından olayı canlı aktaran gazeteci Pete Brush Twitter hesabından, Zarrab'ın "(ABD ile) işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" söylediğini aktardı, 7 suçlamayı kabul ettiğini bildirdi. Bir cezaevi gardiyanına içki getirmesi ve cep telefonunu kullanması için rüşvet verdiğini de itiraf etti. Ayrıca, cezanın ne olacağı konusunda kimsenin kendisine söz vermediğini de ekledi.

18:46: Zarrab, "Savcılığa karşı üç yükümlülüğüm var, gerçekleri söylemek, ABD hükümetiyle işbirliği yapmak ve bundan sonra asla suç işlememek." dedi. 

18:43 Zarrab, 2016 yılında Miami'ye gidişine ilişkin, "Neyle karşılacağımı bilmiyordum. Uzun bir seyahatin ardından şoke olmuştum. Doğru yanıtları veremedim. Endişeliydim" ifadesini kullandı. 

18:41: Zarrab "ABD'ye neden geldiniz?" sorusuna, "ABD'ye tahkim ve kızımı Disneyland'a götürmek için geldim. Gelince FBI beni tutukladı" yanıtını verdi

18:40 Zarrab tanık olarak yaptığı konuşmasına, İran Tahran doğumlu olduğunu ve 1.5 yaşına kadar orada yaşadığını söyleyerek başladı. Daha sonra Türkiyede ve bir süre de Dubaide kaldığını, ana dilinin Türkçe olduğunu evli ve bir kızı olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (60)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASKER30 Kasım 2017 11:29

    AMARİKA KOYUNLARI ĞEZİCİLER.

  • Arif30 Kasım 2017 15:02

    Amerikanci diye kapali kapilar ardinfa cia ile isbirligi yapip iktidari ele gecirenlere denir.

  • ASKER30 Kasım 2017 11:28

    tencere.tavacı,amarikacı yandaşlar hala anlamadınız mı memleketin üstündeki oyunları .

  • kubilayhan2330 Kasım 2017 13:21

    hepte içinizden çıkıyor oyun oynayan hainler.

  • kubilayhan2330 Kasım 2017 09:30

    Vazifesinin adamı kalmadı Devletimde hep birilerinin adamları yerleşik devletimde.Rüşvetler bu zamanda tavanıda delmiştir.Her ihaleden havuza aktarım bu dönemde çıkmıştır.Kısaca rüşvet ve talan her yerde.

  • Lale30 Kasım 2017 09:07

    Su bakanlar bu kadar ucuz mu, 50 milyon euroya ekonomi bakani mi baglanir. Ayip ya

  • : ))30 Kasım 2017 08:54

    internette amma yavaş. ne zaman bişi olsa ulkede internet yavaşlıyor tesadüfdür ki ? ne alaka analamadım ama öyle işte.

  • Ahmet uzun30 Kasım 2017 08:27

    İsrailin en büyük iki düsmanı suriyr ve misırı parçlamak için o ülkelere ajan gönderen kim,söylesene k o y u n.pkk yı fetöyü zarrsfı besleyen kim söylesene k o y u n .

  • Yandı gülüm keten helva30 Kasım 2017 01:33

    Reza davasından memnun olan taraflar : Başta ABD FBI ve Avrupa Devletleri , cehape ve Kemal , bilumum terör örgütleri ve hasseten FETÖ ... sonuç 2019 da Tayyip Erdoğan yine başkan Kemal yine maratoncu yukarıdaki cenah yine ağlak yine isyankar ... bunu dahi göremeyen zavallılara son lafım da şu : artık ağlak ağlak konuşmakta zor olacak çünkü bu aziz millet bir 15 Temmuz’u bir de bu ihaneti aklına yazdı ve asla unutmayacak ...

  • Sdk 30 Kasım 2017 12:26

    14 seçimdir böyle bu muhalefetle 100 seçim daha böyle olur

  • kubilayhan2330 Kasım 2017 09:28

    turgeve 100 milyon veren kim?Yeni ihanet cemaatleri iş başında uyanın artık sağlık bakanlığındakiler ismailağa ve benzerleri.pkk ve işid benzerleri ile iş tutanlar asıl ihanet içinde olanlar.

  • Yasasın chp30 Kasım 2017 08:30

    İhanet edenleri o makamlsra taşıyan kim kim karsi cikti

  • doğa30 Kasım 2017 01:26

    zaraab da mı kandırdı

  • Hani cevap ?30 Kasım 2017 00:56

    Ben vergi memurumuyum ? Her ay 1500 tl vergi öduyorsam hesabını sorarım OKEY. Bre kara cahiller sizin evinize aldıgınız meyve suyundan %18 kdv %10 ötv ödüyorsun . Yabancı geliyor 1 milyon dolarlık gayrimenkul aliyor ne kdv var ne ötv . 1923-2003 YABANCIYA SATILAN TOPRAK: 11 BİN KM2 2003-2017 200 BİN KM2 .15 YILDA SATILAN KONUT 500 BİN ADET YAPILAN ÖZELLESTİRME 200 MİLYAR $ . SADECE HÜKÜMET BORCU 867 MİLYAR TL . ANKARA BELEDİYESİNİN BORCU 24 MİLYAR TL .DOST ACI KONUŞUR PEMBE TABLO ÇİZMEZZ

  • Ahmet uzun30 Kasım 2017 08:29

    Koyun matematikten anlamaz uğrasma bosuna

  • Sdk 30 Kasım 2017 00:04

    15 Temmuz atm kuyrukçuları yazmış da yazmış. istiyorlarki biz hep ezik devlet kalalım ama o devir geçti. Ne yaparlarsa yapsın artık dünyada bizimde sözümüz geçecek amerikanın karın ağrısı bu, dava bu gerisi formalite

  • Kadir30 Kasım 2017 00:02

    Hayırsever sever şarlatan a haber konuşurken iyi şimdi konuşunca kötü. Gerçekler her yada geç ortaya çıkacak. Vebal büyük

  • Misafir29 Kasım 2017 23:46

    Feto 40 yıl içinde devletin her türlü makaminda olan bir durum feto kim yarattı tabiki Amerika. 40 yıl içinde devletin her türlü makam stratejik konumlarına fetonun adamlarına getirenler kimler önce ondan başlamak lazım ben ne CHP ne MHP ne de AK partiliyim mesele sorunun nerede başladığını ve kimlerin elinde milletimizin oyunca olduğunu bilmemiz lazım yıllardır bizi Amerika yönetti işine geldi zaman yandaş işine gelmedi zaman gemimizi batirdi, işine gelmedi zaman askerimizi kafasına çuval gecirdi, işine gelmedi zaman ekonomik baskılar uyguladı. Mesele orada hıyar herif biri çıkıyor doğrudur yanlıştır bilemem ama gelip de sosyal ortamda provakatorluk yapan senpazelere sesleriniyor işini bu herifler aynı rolü oynayip millet bir birine takmak defolun güzel ve cennet vatanımızdan

  • Memo29 Kasım 2017 23:46

    Reis biz seni bu soysuzlara asla yedirmeyiz. Abd nin hala ne mal olduğunu anlamak istemeyen Çok vatandaşın var Millet arkanda yürü Allahına kurban

  • Bananeamerikadan29 Kasım 2017 23:36

    Kes zırvalamayı saçmalama 1 haftada vatandaşlık verilir tabi ne var bunda parası olmayana hangi ülke gününde vermiyor

  • Ahmett meto29 Kasım 2017 23:34

    Döviz ne olacak döviz, durduracak biri yok mu

  • siverekli29 Kasım 2017 23:32

    zamanında hocaya sayıp cıkılmadı çünkü iktitara geldiginde ben şöyel yaparım böyle yaparım dedi reyis neyaptı yavaş yavaş halleti önce milleti arkasına aldı milleti biliçlendirdi bunu unutma milletten başka güç yoktur hayinlerde cok şukür şımdı temizleniyor terörde biter merak etme türkiye ne badireler atlatı sen rahat ol şimdi milet neyin siyah neyin beyaz olduğunu görüyor

  • Bana ne amerikadan29 Kasım 2017 23:20

    Yok vatanı satmisiz yok ihanet etmisiz HER KİM VATANI SATIYORSA.............. HADİ HEP BERABER SÖVELİM . ARKADAŞ OTURDUĞUN YERDEN KONUŞMA KALK VATANA KİM IHANET EDİYOR ARAŞTIRIN. FETÖ İLE İŞ PİŞİREN AKP KALKMIŞ BUGÜN AKLANMIŞ. HOOP RIZA ZARRAFA VE 2 KARDEŞİNE VE BABASINA 1 HAFTADA VATANDAŞLIĞI KİM VERDİ İSE ONA SORUN HESABINI MADEM HAYIRSEVER RIZA İDİ ŞİMDİ BÜLBÜL GİBİ NASIL ÖTÜYOR. VAY EFENDİM İRAN AMBARGOSUNU DELMIS BANANE KARDEŞİM BUGÜN İRAN BASKI ALTINDA DEĞİL BENİM ÜLKEM ZARAR GÖRÜYOR VE AKP YE OY VERENLER YÜZÜNDEN.

  • siverekli30 Kasım 2017 00:01

    kardeş sen vergi memurumusun rahmetli menderesede söylediler bence başkalrının malını saymayı bırak vatana bak kim ülkem için bişiler yapıyorsa ben ona bakarım yıkana deyil

  • Trollere29 Kasım 2017 23:12

    Çok biliyorsam siyaset yapmam gerekmiş uffff yahu bu ülkede abd yandaşı olmayan tek lider ERBAKAN idi oda zar zor 11 ay başbakanlık yapabildi. Mısırda mursi 11 ay cumhurbaşkanlığı yapabildi müslümansan vatanı çok seviyorsan sana siyaset YAPTIRMAZLAR. Peki erdogan nasıl oldu ? Akp kurulduğunda mkyk kimler vardı şimdi sadece erdoğan kaldı NASIL ACABA ? Bunlar cevabı bilmez cevap :abramowitz CENAB-I ALLAHIN İLK EMRİ OKU İTAAT ET DEĞİL. ARINÇ ne dedi: ankarayı parsel parsel sattınız EEE HANGİ SAVCI ARAŞTIRDI ? HANİ EVET ÇIKINCA TERÖR BİTİYORDU ? Hadi bakalim trol kardeşler cevaplayın .

  • siverekli29 Kasım 2017 22:56

    ah güzelim ülkem nede cok vatan satan var bizde yorumlara bakıyorum yazanda yazana bir defa abd koca olarak gören bizde cok adam var yada baba olarak gören var kimler anlaşma yaptı lozanı kim yaptı yok siyası uzmanmış siyasete katıl ozaman cok bilmiş rahmetli özal derdi bir ingilizi rusu fıranzızı satın alamasın ama türkü alırsın abd irana bişi satmıyormu sanki bunu 5 yaşındaki cocuklar dahi bilir

  • Bak kardeş mesele şu30 Kasım 2017 10:40

    Ergenekon dediler ülkenin askerlerini içeri tıktılar, fetöcüleri baş tacı edip ülkeye dön bitsin bu hasret dediler,pkk ile masalara oturup saçılım yaptılar,2013-2014 te İşidçiler ülkede cirit attılar kimsenin gıkı çıkmadı,zarrab gibi şarlatanları büyük adammış gibi vatandaşa servis ettiler şimdi ise hepsine düşman diyorlar. Biz bu adamlara eskiden beri kötü dedik ama bizden kötüsü olmadı memlekette. Şimdi ne değişti de bu adamlara kötü diyorlar. Bu vatanseverlik değil ÇIKARSEVERLİK! Çıkar aynı oldu mu adamlar iyi çıkar çatıştı mı adamlar kötü. Böyle vatanseverlik mi olur! Azcık zekası olan meseleyi anlar. Mufazakarlık altında sizi sömürenleri aptal yerine koyanları anlayın artık. Burda amerika veya fetö sevici bulamazsın. İnsanların kızdığı yönetimin kötü çıkarcı siyaseti!

  • Sdk 29 Kasım 2017 23:34

    Helâl kardeş bu ülkede satılmış çok yorumlardan belli.. Rezzab davası amerika irandan haraç yiyemedi Türkiye yedi onun davası kısaca

  • Sözde vatancılar29 Kasım 2017 22:43

    Yahu hala kalkmış birileri vatan millet sakarya muhabbetinde kardeş Erdoganın mal varlığını biliyormusun? 2011-2014 yılları arasında mal varlığı 1.5 milyar artmış (1.5 katrilyon ) toplam 4.6 milyar tl kendi beyanı .Bu paradan 500 bin tl bilale borç vermiş peki burak 6 gemiyi toplam 60 milyon dolar ve bilal 2 gemiyi toplam 70 milyon dolar nerden aldı ? Atv a haber sabah hangi parayla tmsf den alındı ? Bu kadar saf olamazsınız olsa olsa maaşlı YANDAŞ olursunuz. Istediginiz akp liyi getirin kim olursa olsun sus pus etmezsem ŞU AN HÜKÜMET VE BELEDİYELER ÖDEYEMEYECEK BİR BORÇ BATAGINDA.1994 ten beri erdoganin bütün icraatlarını takip ederim VE ŞUNU DA SÖYLİYEYİM BEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM.

  • bu dünyadan biri29 Kasım 2017 22:33

    hala ayakkabı kutularına parayı fetöcüler koydu diyenler var, on yaşındaki çocuk bile anlar siz anlamıyorsunuz. madem fetöcüler koydu parayı niye faiziyle geri verildi? bu kadar kör etmiş kibir sizi.

  • misafir29 Kasım 2017 22:32

    oğuz rümüzlu arkadaş.nasıl bir yorum bu.türk düşmanlığı.hangi aletle ölçüm yaptın.bu aleti çok merak ettim.bilmen gereken bir şey var ne sen ne eleştirdiğin hiç kimse türk düşmanı olamazlar çünkü hiç birimizin böyle bir geleneği yok.eleştiri kültürü diye bir şey var.hakaret etmeden haklıları savunup hataları eleştirmemiz önce ülkemiz için elzem.biz ancak ilerlemeyi böyle sağlayabiliriz.hatamız varsa halının altına süpürmeyelim.

  • Emekli29 Kasım 2017 22:13

    Akp hatalı poltikalarının sonucu fatura maalesef biz halka çıkacak. Rüşvetçi 4 bakanın bile yargılanmasına izin vermedi Tayyip Bey. Gene evinde ayakkabı kutusunda dolarları yakalatan Süleyman Aslan'a para faizi ile iade edildi. Tüm Fetocuları başımıza bela eden de Tayyip Bey ve ekibidir. 2019'da artık iktidarı rüyasında görür. Sonra da mahkemelerde yapılan usulsüzlüklerin hesabı görülür.

  • Ahmet paşaoğlu29 Kasım 2017 22:10

    Yazık size yazık..biriniz de çıkıp bu haydutluktur diyemeyecek kadar zavallısınız.böyle bir yargılama dünyada hangi hukuk kurallarına göre yapılır.lan adamlar maça yı kurtarmak için gitti suudlara 800 öle dolar fatura kesti geldi sana fatura kesiyor siz kalkmış liv liv ediyorsunuz bi halt biliyormuş gibi..

  • Vatandaş 30 Kasım 2017 08:43

    Benım ABD nın kalkeslıgınden supem yok davanın art nıyetle yapıldığının farkındayım benım derdım benım vatan mıllet Sakarya dedıgınde ardından koşarak gıttıgım yüzüme gülen arkamdan kalleşçe mılyonları cepe ındıren bakanın kalleslıgı.şerh de hayır vardır ABD nın şerh ıyle yonetıcılerın maske sı düştü.

  • Siyasi uzman29 Kasım 2017 22:00

    Aşağıdaki yorumlar çok güzel tebrikler birkaç eksiği ben tamamlayayim. ABD GÜÇLÜ LİDERLER YARATIR ÖNCE SADDAM, KADDAFI,ESAD GİBİ ONLARCA ÖRNEK VAR SONRA BU ADAMLAR ROL İCABI ABD YE MEYDAN OKUR SONRA ABD GELİR HEM DEMOKRASİ GETİRİR HEMDE O DİKTATÖRÜ DEVİRİR OYSA HEPSİ BIR DÜZMECE. AKP Yİ KURAN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRAN VE LİMİTSİZ FİNANSMAN SAĞLAYAN ABD DİR. ABD İZİN VERMEZSE PARTİ BİLE KURAMAZSIN. ERBAKAN IN 4 PARTİSİNİ KAPATAN VEFATINDAN SONRA PARTİYE HİÇ DOKUNMADI NİYE İRTİCA YOK MU OLDU ? DÜNYADA HİÇ BİR LİDER KENDİSİNE HAKARET EDENİ PARTİSİNE ALMAZ.

  • Oguz29 Kasım 2017 21:56

    Arkadaslar kusura bakmayinda abd de yapilan bi davada konusulanlara anlatilanlara bakip burda turkiye ve turk dusmanligi iceren bu yonde mesaj tasiyan yazilar yazmaniz utanc verici. Her duyulan bi lafta hukumet karsiti laf soylemek dogru elestri sekli degildir.bu kadar hukumet takintilisi olmayin.bu takintiyi 2000 li yillarda yapsaydiniz ya millet yiyecek ekmek bulamazken nerdeydiniz.ben soyleyeyim millet acti siz toktunuz.milletin karni doymaya basladi bu mu gozunuze batiyo.elestirimi yapacaksiniz katdesim saplantili yada takintili olarak yapmayin durustce yapin

  • gürcü29 Kasım 2017 21:53

    sivil analist.müslümanın çok iyi becerdiği bir şey var.birbirlerini mübarek cuma namazında bile boğazlamak.kendi kendisini idare edemediği için bir başkaları bu görevi üstleniyor.örneklerini bol bol görüyoruz uxak doğuda.allahın kendilerine verdiği aklı kiraya veriyorlar.

  • misafir29 Kasım 2017 21:20

    eyyyyyyyyyyyyy mehmet şimşek . ben vergi vereceğim sen benim verdiğim vergi ile önce sahte evraklarla bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar deyip sonrada bankalarımıza gelecek cezayı finanse edeceğiz diyorsun.yani kabulleme temayülündesin.unutma bu ülke muz cumhuriyeti değil.verdiğim verginin karşılında ben beni yönetenlerden hizmet bekliyıorum.ben görevimi askerlik yaparak-vergi vererek-kanunlara uyarak yerine getiriyorsam beni yöneten siyasetçidende aynen görevini yerine getirmesini istemek hakkım.ben yaptım oldu mantığı değil

  • misafir29 Kasım 2017 20:55

    Sivil analist rümuzlu arkadaş.sözlerine harfiyen katılıyorum ancak bu olay için keşke bu olaya karışan bu şahsa sahip çıkmayıp varsa rüşvet olayına bulaşan ve ortadan kaybolanların cezasını biz kesse idik yani halının altına süpürmeseydik tek hattamız buydu ibaresini ekleseydin daha iyi olurdu.zira bakınız mehmet şimşek bankalarımıza gelecek ceza olursa arkasında dururuz diyor.finanse ederiz diyor.sizin benim ne suçumuz var.vergiyi bunun içinmi veriyoruz.hatası olanlar sıyrılacak ceremesini vatandaşmı çekecek.yoksa her halukarda amerika veya başkası hiç farketmez topyekün bize zarar vermek isteyenlere karşıyız.yani evimizi temiz tutsak eleştirimizi daha güçlü yaparız.mutlaka karar verici amerika değil.ama maliye bakanı öyle demiyor gelecek cezayı devlet olarak biz öderiz diyor.oldumu şimdi bu.demezlermi adama bu ne perhiz bu ne turşu.

  • Sivil analist29 Kasım 2017 20:22

    Memlekette ne kadar korkak varmış.... Ne çok alışmışsınız ABDnin Abnin istediği kadar istediği şekilde yaşamaya. Reza üç kelime etti diye nerdeyse abş özür diliyoruz deyip memleketi ABDye teslim edeceksiniz.. ABD savcıları önce Irak ve Afganistan halkından çaldıkları Altınların hesabı sorsun askerlerinden... Müslüman olmak zordur. Ağlayıp zırlayacak olanlar ABDye gidip haç taksın. Siyonistlerin kölesi olsun. Hoş siz böylede kölesiniz öyle de köle olacaksınız. Müslümanın kimle ne kadar ticaret yapacağına karar verecek ABD değildir

  • kapuska30 Kasım 2017 10:46

    Ne ticareti oğlum bırak artık fanatizmi bari İslamı alet etmeyin yada yahudiliği yada hristiyanlığı bu işin maneviyat ile ilgisi yok salt para madde işi ( BAKARA suresi, 188. ayet )Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin.İnsanların mallarından bir kısmını bile bile Günaha girerek yemek içinOnları hâkimlere işbaşındakilere) (rüşvet olarak) vermeyin

  • buko30 Kasım 2017 09:05

    benim paramı, çocuğumun geleceğini çalıyorlar aktroll !!

  • zozo29 Kasım 2017 22:38

    AKP li troller komik duruma düşüyorsunuz...zarrab rüşver verdim diyor hala savunmaya çalışıyorsunuz bu durumu...sizin gibi bir müslüman olmadığıma çok mutluyum çünkü dininiz imanınız para sizin.. nokta

  • bu dünyadan biri29 Kasım 2017 22:28

    yani rüşvet almak iyidir diyorsun, sende payını aldın mı bari? millet rüşvet diyor sen ticaret diyorsun ne alaka?

  • Kral çırılçıplak29 Kasım 2017 20:00

    Geldiler 2002 de sözde millet dediler ama sırtlarını 14 yıl fetö denen terörste hocam hocam diye yalvardılar tüm fetöcüleri rte kendi imzasıyla devlet kurumlarına yerleştirdi sonra bu rezza denen şarlatanı başımıza musalallat ettiler egemen bağış gibi bi adam benim inancımla hz.kuranın ayetleriyle alay etti bu başımızdakiler islamiyet düşmanları tek dertleri saraylarda kendi cemaatleriyle zenginlik içinde yaşamak dış borcu beş kat yükselttiler heryeri özelleştirip sattılsr esnaf siftahsız dükkan kapatır oldu işsizlik enflasyon aldı başını gitti memleketi talan ettiler talannnn

  • kişisel30 Kasım 2017 08:46

    sen hangi ülkede yaşıyorsun?

  • MAN Kafa 29 Kasım 2017 19:58

    Ya halkbankası genel müdür yardımcısı da itiraflarda bulunur konuşursa sen o zaman gör anyayi konyayı.

  • buko30 Kasım 2017 09:04

    d. demirkan, kıstas ile kısas ı karıştıyor olabilirmisin? illa bişii demek zorundamısın.

  • D.demirkan 29 Kasım 2017 20:18

    PAPAZ BİZDE REHİN HİÇ MERAK ETMEYİN.KISTASA KISTAS. ABD NİN KENDİ PİSLİYİNE NE DEMELİ. HAYDUT DEVLET.

  • Yağmur ar29 Kasım 2017 19:54

    Yarın dolar patlıyacak dolardan uzak durun yabancı yarın doları boşaltmaya baslıyacak yarın 388 olur

  • Kerim29 Kasım 2017 20:56

    Salla sakla

  • Mahmut29 Kasım 2017 19:24

    Yarın Dolar bunun konuşmasıyla 4100 ü geçer. Sonra 5.000 olur bir ayda. 1 dolarımız bile yok.Ytd.

  • Kerim29 Kasım 2017 19:20

    Önce devleti yönetenler kimlerle işbirliği yaptığını bilecek.Bu devletin iyi yada kötü bir istihbarat teşkilatı var.Ve bu teşkilat 2013 yılında bu Rıza ve yaptığı işlerle ilgili bir rapor yazmış ve dönemin başbakanı sayın RTE ye sunmuş riskleri belirtmiş.Ama gel gör ki her zman ki gibi geleceği göremeyen vizyon sahibi yönetenlerimiz bunu da pas geçmişler.Sonunda ne oldu koskoca Türkiye devleti yargılanır duruma geldi yazıklar olsun bunları görmek lazım.Evet dış güçler bizimle oynuyor bize yıllardır tuzak kuruyorlar ancak bizde böyle oyunlara gelmeyeceğiz gelmemeliyiz.

  • otomatikbes29 Kasım 2017 19:32

    MİT'in dün açıklanan raporu 100% isabetli ve şu an yaşananları birer birer anlatmış adamlar taa kaç yıl önce. Ama başımızdakiler sağolsunlar, ceplerini doldurdukları kirli para tatlı geldiği için sümenaltı edilmiş MİT'in raporu, gözden kaçma, pas geçme yok.

  • otomatikbes29 Kasım 2017 19:19

    bence akp çok sevdiği bu hayırsever işadamını hayır'cıların üzerine yıksın. hatta hayırsever işadamı ödülünü chp verdi diye açıklama yapılabilir, akp de o potansiyel mevcut.

  • Cego29 Kasım 2017 19:18

    K2 ye sonuna kadar katılıyorum.ne geldiyse başımıza eyyyyy den ve yandaşlarından geldi. Şimdide ayıklasınlar bakalım Princin taşını

  • Tengri biz menen29 Kasım 2017 19:15

    Ötüyorrrr gönlümün efendisi

  • K229 Kasım 2017 19:04

    BU HAYIR SEVER VE HAYIRLARINI SEVENLER YÜZÜNDEN GELDİ NE GELDİYSE BAŞIMIZA BU KADAR MI DÜŞMANSINIZ ÜLKENİZE VATANDAŞINIZA EYYYYYYYYYYYYYY HAYIRLARA VESİLE OLMUŞ KOCAKOCA ADAMLAR ALLAHSIZLAR ERİTTİNİZ KOCA BANKAYI.........................YUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

  • Cego29 Kasım 2017 19:01

    Sadece doğruları söyle

  • Misafır30 Kasım 2017 00:01

    Yahu bu turkıye de ne cok turkıye duşmanı varmış devlet hukumetı sulanan carkcı kemalle ve onun gibi dusunenler neden amerikaya fetoyu neden vermediğini pyd ye neden silah veriyorsunuz almanya ve DİĞER Avrupa ulkelerıne pkk ve fetoyu sb ları neden teslim etmiyorsun desene bu İnsanlar fetoyu pkk pyd sever