E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRestoran ve kafeler açılıyor yeni dönem başlıyor---

Restoran ve kafeler açılıyor yeni dönem başlıyor

Restoran ve kafeler açılıyor yeni dönem başlıyor
30 Mayıs 2020 - 19:23 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle birlikte 1 Haziran tarihiyle Türkiye yeni normalle buluşmaya hazırlanıyor. İşletmeler yeni sosyal mesafe uygulamalarıyla birlikte hizmete girecekler

İçişleri Bakanlığı, “lokanta, restoran kafe vb. İşyerleri, park, piknik, alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları” hakkında 81 İl Valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede göre yeni korona virüs salgınının yayılmasını engellemek ve kontrol altına almak amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, talimatları doğrultusunda alındığı ve sosyal mesafe uygulamaları doğrultusunda birçok yeni tedbiri içerdiği belirtildi.

Genelgede daha önceden sosyal mesafe önlemleri gerekçesiyle kapatılan birçok işletme ve kamu alanlarının virüsün yayılma hızındaki düşüş nedeniyle kontrollü normalleşme kapsamında 28 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Bilim Kurulu önerileriyle tekrar değerlendirildiği aktarılıyor.

Restoran ve kafelerde sosyal mesafe önlemleri

Değerlendirme sonucunda 1 Haziran tarihinde faaliyetleri geçici süreyle durdurulan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri içerisinde sosyal mesafeye aykırı temas içeren iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları yapılmamak şartıyla tekrar açılması kararlaştırıldı. İşletmeler Pazartesi gününden itibaren saat 22:00’a kadar hizmet verecek.

Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri ve benzeri işletmeler de aynı gün hizmete girecek ve 22:00’a kadar hizmet verecek. Spor merkezleri ve spor tesisleri ise saat 24:00’a kadar hizmet verebilecekler.

Parklar ve piknik alanları açılıyor

Sosyal mesafe önlemlerince kısıtlanan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma alanları da sosyal mesafe önlemlerine uyulması şartıyla 1 Haziran 2020 tarihinde kamuya açılacak mekanlar arasında.

Sosyete pazarları da yeniden hizmete giriyor

Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan giyim pazarları (sosyete pazarı) olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı.

1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirtilen faaliyet konularında hizmetlere başlanabilmesi için Valilik/Kaymakamlıklarca İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararlar alınacak.

Sosyal mesafe önlemleri işletmecilere tek tek iletilecek

Ayrıca pandeminin (salgının) yayılmaması ve kontrol altında tutulması için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından her bir faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen işletme/faaliyet kuralları ve ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yapılan veya yapılabilecek yeni/ilave düzenlemeler göz önünde tutularak anılan faaliyetler için usul ve esasların belirlenerek gerekli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının alınması, bahse konu faaliyetler için belirlenen kuralların ilgili işletmeci/esnafa tebliğ edilecek.

Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

Kapalıçarşı, 1 Haziran'da açılıyor

 

İstanbulluların Adalar hasreti sona eriyor

 

İç hat uçuşları 1 Haziran'da başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)