E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemResmi Gazete'de yayınlandı: Dolar alım satımlarında yeni kural---

Resmi Gazete'de yayınlandı: Dolar alım satımlarında yeni kural

Resmi Gazete'de yayınlandı: Dolar alım satımlarında yeni kural
18 Kasım 2021 - 00:57 borsagundem.com

Döviz bürolarında 100 dolar altındaki işlemlerde kimlik tespiti zorunluluğu kaldırıldı

Döviz bürolarından yapılan döviz alım satım işlemlerinde 100 dolar altındaki işlemlerde kimlik tespiti zorunluluğu kaldırıldı.

Döviz bürolarından yapılan döviz alım satım işlemlerinde kimlik tespiti zorunluluğu maddesinde düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe göre 100 dolar altındaki işlemlerde kimlik tespiti zorunlu olmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gazetede değişiklik "Tebliğin 20'nci maddesinin altıncı fıkrasında yer alan “tüm işlemlerde” ibaresi “100 ABD Doları ve/veya karşılığı Türk Lirası tutarını aşan işlemler için” şeklinde değiştirilmiştir," şeklinde ifade edildi.

Döviz alım satımlarında kimlik tespiti artık zorunlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kayıt dışı Bilişim 18 Kasım 2021 11:10

    Ülkede döviz girdi çıktı analiz sistemi var mı acaba MASAK ne yapar kim döviz illegal ve resmi getiriyor çıkartıyor. Döviz dolaşım  hareketleri aylık yıllık, 5 yıllık, on yıllık bilgisi  bu halk ile paylaşılsa en azından sektör olarak. Devlet yönetimi şirket ve kişi olarak onlarda kalsın VARMIDIRI BÖYLE ÇALIŞMA  HEY HAZİNE; HEY MASAK, CBAŞKANLIĞI HEY OFİSLER    :)  :)  :)  DAHA YENİ YENİ BELLİ KİMLİK BİLGİLERİ İSTENDİĞİNE GÖRE

  • Dolar18 Kasım 2021 09:27

    Çünkü 100 dolar bu memlekette çok büyük pars

  • Şair18 Kasım 2021 09:22

    Bir son bahar sabahı cebinde dolarla uyandın mı hiç, doları 11 lira görünce, kırlara koşup uzandın mı hiç.

  • Mucise Reis ;)18 Kasım 2021 08:59

    ya bu işlerde hiçmi plan program yok :D hiç mi test uygulama yok ? saçmalık... bu uygulamayı kımler bulup çıkartıyor? pıyasaya gırmeyen kısıler mı? şimdi ortalıkda bu işleri yapan yasa dışı firmalar, dukkanlar vb ne yapacak? kayıt dışına atılıyor sistem.... bul 10 -20  suriyeli gonder 10 tanesınıde doviz brolarai gunde bin usd...  sabah 5 farklı yere her bırını gonder, öğren gonder, akşam gonder. kişi başı gunde 10 işlem yapsa OOooOo bu yasanın manası anlamı kalmadı. kara para her turlu kayıtsız girer  :D 

  • Şaka18 Kasım 2021 08:43

    Ahahahaha bari 10 gün sürseydi deneme yanılmacılar.