E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon fiyatlanmaya başladı---

Resesyon fiyatlanmaya başladı

Resesyon fiyatlanmaya başladı
17 Haziran 2022 - 09:15 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalar haftanın son işlem gününe girmeden sert satıcılı olarak günü tamamladı. Satışlarda resesyon ve şahin merkez bankalarının aktif rol oynadığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %4’ü aşan kayıp yaşarken Dow Jones Endeksi, Ocak 2021'den bu yana ilk kez 30 bin puanın altına düştü. S&P 500 endeksi Ocak ayındaki zirvesinden yaklaşık %24, Nasdaq endeksi ise Kasım ayındaki zirvesinden yaklaşık %34 gerileyerek teknik açıdan "ayı piyasasını" teyit etti.

Avrupa endekslerinde de %3’ü aşan kayıpları takip ettik. Satıcılı seyirde %4,7’lik geri çekilmeyle teknoloji hisseleri önderlik etti.

Dünü karışık seyirle noktalayan Asya endekslerinde satış baskısının hakim olduğunu an itibariyle söyleyebiliriz. Sabah saatlerinde Japonya Merkez Bankası BOJ, yende ve Japon tahvillerindeki baskıya rağmen politika faizini piyasa beklentileri dahilinde -%0,1 seviyesinde tuttu. %2’lik enflasyon hedefine ulaşılmasına rağmen BOJ, enerji fiyatlarındaki yükselişlerin geçici olduğu görüşünde olduklarını iletti.

BİST100 endeksi, günü %1,81 değer kaybıyla 2485 puandan günü tamamladı. Genele yayılan, global etkilerden kaynaklanan satışlarda teknik seviyelerin de zayıflığı önemli rol oynadı. Teknik bazda 2450 destek seviyesini takip edeceğiz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda 2400 ve 2350 destekleri ön plana çıkıyor. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2500 ve 2550 direnç seviyelerini takip edeceğiz.

Günün veri akışında ise Euro Bölgesi’nden TÜFE ve Fed Başkanı Powell’ın konuşması yer alacak.
BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç olsa da baskının devam edeceği görüşündeyiz.

Piyasalarda resesyon korkusu

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (17/06/2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)