E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon fiyatlanmasına geçilmeye başlandı---

Resesyon fiyatlanmasına geçilmeye başlandı

Resesyon fiyatlanmasına geçilmeye başlandı
20 Haziran 2022 - 08:58 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda resesyona yönelik endişelerin fiyatlandığını görmekteyiz. Özellikle ABD Hazine Bakanı Yellen’ın açıklamaları da bu durumu doğrular nitelikteydi.

ABD endeksleri yükseliş ağırıklı bir günü tamamlarken teknoloji hisselerinin ön plana çıktığını gözlemledik. Ülkedeki endekslerde her ne kadar yükseliş hareketleri kısmen görülse de son 11 haftanın 10’unda satıcılı tarafta yer aldığını hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Avrupa endekslerinde de yataya yakın bir seyir takip ettik. Ekonomik endişelerin yanı sıra bölgeye Rusya’nın doğalgaz arzını kısmasına yönelik haber akışlarını takip ettik.

Haftanın son işlem günün karışık bir seyirle tamamlayan Asya endekslerinde gün özelinde Çin ve Hong Kong endeksleri hariç yataya yakın işlem görüyor. Veri akışında Çin’de banka 1 yıl vadeli ana faiz oranı (LPR) %3,7 seviyesinde sabit tutulduğu açıklandı.Asya endekslerinin de son 2 yılın dip seviyelerinde yer aldığını notlarımıza eklememizde fayda var.

BİST100 endeksi bankacılık endeksi önderliğinde %1,93 yükseliş kaydederek 2.533,33 puandan kapandı. Puan bazlı getirilerde ise Akbank, Şişecam, Bim ve Yapı Kredi Bankası yer alırken Ereğli Demir Çelik ise satıcılı tarafta yer aldı.Tekniksel bazda 2500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yükseliş trendinin boyut kazanacağı görüşündeyiz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 destek seviyeleri ön plana çıkıyor.

Haftanın veri akışında ise Almanya ÜFE, İngiltere TÜFE ve öncü PMI verileri yer alırken Fed Başkanı Powell’ın yorumlarını da takip edeceğiz. İçeride ise Perşembe 14:00’te açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı olacak. Gün bazında ise Almanya’dan Üretici enflasyonu ile AMB ve Fed yetkililerinin konuşmalarını izleyeceğiz. Ayrıca bugün ABD piyasaları resmi tatil nedeniyle kapalı olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (20/06/2022)

 

Sözlü yönlendirme haftası: Gözler MB'lere çevrildi

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (20/06/2022)

 

Borsada fiyatlar cazip hedef 3300 puan

 

Günün önemli şirket haberleri 20/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)