E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiResesyon endişesi para musluklarını açacak---

Resesyon endişesi para musluklarını açacak

Resesyon endişesi para musluklarını açacak
19 Ağustos 2019 - 12:55 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakanı Scholz, ekonomik kriz olması durumunda ülkesinin ekstra 50 milyar euro harcayabileceğini kaydetti

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, ülkesinin ekonomik kriz olması durumunda ekstra 50 milyar euro (55 milyar dolar) daha harcama yapabileceğini kaydetti ve böylelikle olası ekonomik teşvik konusunda ilk kez bir rakam telaffuz edildi.

Scholz'un Almanya'nın bu konuda hemen hareket geçmeyeceğini işaret etmesine karşın, lokal ve küresel uyarı işaretleri Şansölye Angela Merkel üzerinde dengede bütçe politikasını askıya alması konusunda baskıların artmasına neden oluyor. Bu uyarı işaretleri arasında ekonominin ikinci çeyrekte daralması ve ABD ile ticaret anlaşmazlığının artma riski yer alıyor.

Scholz, "son krizin bize maliyeti, benim hesaplamalarıma göre 50 milyar euro" diyerek, söz konusu harcama rakamını, 10 yıl önceki finans krizi sorasında alınan ekstra harcama kararından bahsederken telaffuz etti.

Scholz Pazar günü Berlin'de soruları yanıtlarken, "Bu tutarı toplamalıyız ve toplayabiliriz," dedi ve "En büyük sorun, Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşından kaynaklananlar dahil, belirsizlik" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glbmd zede19 Ağustos 2019 15:23

    dunyadaki kurları düşürmedikten sonra.gökten para yagdırsanız amerika defilasyona girecek.gelişşen ülke kurları 1,5 ile 2,20 tl ortalama arasına gelmezse AMERİKA DEFİLASYONDAN 5 yıl kurtulmaz :D  :D  :D  :D  :D  :D