E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor---

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor
05 Temmuz 2022 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel ekonomilere ilişkin yapılan analizlerde resesyon beklentileri daha güçlü bir şekilde dile getirilirken, gündemdeki resesyon endişeleri fiyatlamalar üzerinde belirleyici oluyor. Merkez bankalarının sıkılaşma hamleleri ile resesyon endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturan ana faktörler olarak varlığını koruyor. Yurt içinde TÜFE verisi piyasa beklentilerine paralel aylık bazda %4,95 oranında artış kaydederken, yurt içi piyasalarda volatilite oldukça yüksek seyrediyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 11:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek
• 13:00 BoE Başkanı Bailey’in Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Resesyon endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, güvenli limanlara yönelim eğilimi de güç kazanıyor. Küresel hisse piyasalarında haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir etkili oldu. Gün içerisinde yükselişlerin kaydedildiği BIST-100 Endeksi ise kapanışa doğru hız kazanan satışlarla günü %1,55 oranında kayıpla 2.405,98 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelilerinde ise bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,82 – 16,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 16,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi gün içerisindeki alımlarla direnç olarak izlediğimiz 2.469 üzerinde 2.475 seviyesini test etti. Ancak 2.469 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlanan endekste kapanışa doğru satışlar hız kazandı. Sert satışlarla kazançlarını geri veren ve günü kayıpla 2.400 bandında tamamlayan endekste volatilite oldukça yüksek seyrediyor. Endekste 2.469 ve 2.500 seviyeleri aşılmadan yükselişlere karşı temkinli yaklaşılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Ayrıca endekste ciddi ölçüde artan volatiliteye karşı ekstra dikkatli olunmalıdır. Endekste 2.400 altında mayıs sonunda alımların geldiği 2.400 – 2.346 bölgesi içerisinde fiyatlamalar takip edilecektir. Herhangi bir sebeple 2.346 seviyesi kırılacak olursa çok daha sert satışlar yaşanabilir. Bu durumda  2.255 seviyesi gündeme gelebilir.

Küresel piyasalarda temkinli duruş devam ediyor

 

Bakır fiyatlarında düşüş resesyon endişesiyle sürüyor

 

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

 

Günün önemli şirket haberleri 05/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)