E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor---

Resesyon endişeleri, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Resesyon endişeleri, risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor
09 Mayıs 2022 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

G7 ülkeleri hafta sonu gerçekleştirdikleri toplantıda Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rus petrolüne ambargo kararı aldı. Merkez bankalarına dair sıkılaşma beklentileri ile artış kaydeden resesyon endişeleri küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Çin ekonomisinde kapanmaların etkisi açıklanan verilerde gözlenirken, tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi de hisse piyasaları açısından risk unsuru olarak takip ediliyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:30 Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni Önem: Orta
• 17:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’in faiz artırımı sonrasında küresel çapta birçok merkez bankasının Fed’i izleyerek sıkılaşma adımları atması piyasalar üzerinde baskı oluştururken, mevcut risklere bağlı olarak yeni haftada da risk iştahı zayıf seyrini sürdürüyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,31 oranında kayıpla 2.458,72 puandan tamamladı. ABD borsaları Nasdaq öncülüğünde cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,93 – 14,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 14,97’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftalık kapanışını kısa vadeli destek olarak izlediğimiz 2.450 seviyesinin üzerinde 2.458,57 puandan tamamlayan endekste, 2.450 seviyesi altına sarkmalarda 2.400 seviyesini orta vadede önemli bir destek olarak izlemeye devam ediyoruz. Yeni haftada 2.400 seviyesi altında gerçekleşecek kapanışın teknik görünümü ciddi manada bozabileceğini ve satışların hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. 2.400 seviyesi altında ilk olarak 2.348 seviyesi ile devamında 2.261 ve 2.203 seviyeleri gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 2.480 ve 2.500 seviyeleri kısa vadeli direnç konumunda yer almaktadır. 2.500 direnci üzerinde tutunmanın sağlanması halinde yükselişlerin güç kazandığı görülebilir. Bu durumda tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 seviyesi takip edilecektir.

Piyasalar Fed ve bilanço iyimserliği arasında yön arıyor

 

Piyasalarda endişeler arttı, satışlar hızlandı

 

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)