E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri piyasaları baskıladı---

Resesyon endişeleri piyasaları baskıladı

Resesyon endişeleri piyasaları baskıladı
17 Nisan 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

ABD Başkanı Trump, korona virüs önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olacağını açıkladı. Dün Avrupa’da da korona virüs tedbirlerinin gevşetilmeye başlandığı haberi takip edildi. Tedbirlerin kısmi olarak gevşetileceği haberleri ve ekonomilerin tekrardan açılacağına yönelik beklentiler risk iştahını destekliyor. Bununla birlikte salgına ve küresel ekonomiye ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.

BIST güne sert yükselişle başladı

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

• 14:30 Türkiye – TCMB Beklenti Anketi Önem:
Yüksek

Hareket beklenen 7 hisse 17/04/2020

BIST-100 Güne Başlangıç

Son günlerde tekrar gündeme gelen resesyon endişeleri piyasalar üzerinde bir miktar baskı oluşturdu. Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir seyir etkili olurken, BIST-100 Endeksi günü %0,41’lik yükselişle 96.249 puandan tamamladı. Trump’ın tedbirlerin gevşetileceğine yönelik açıklaması sonrasında bu sabah hisse piyasalarında pozitif bir seyir izleniyor. ABD borsaları dün günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %3’ün üzerinde bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 6,93 – 6,94 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,91’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Kur geri çekilmedikçe hisselerdeki yükseliş geçici olacak

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki dalgalanmadan etkilenmeye devam eden Borsa İstanbul’da bugün yurtdışındaki olumlu hava ile hafta içinde test edilen zirve seviyeler bir kez daha test edilmek istenebilir. Ana belirleyici yurtdışı olmakla birlikte hafta içindeki zirvenin bulunduğu 99 bin ile 100 bin aralığının hala güçlü direnç olduğunu düşünüyoruz. Bu bölge geçilmeden yeni maliyet oluşturmanın riskli olacağı kanaatindeyiz. Bugün açılıştan sonra aşağıda 96.500 – 97.500 seviyeleri önemli olacak. Herhangi bir sebeple bu seviyelerin altına sarkılacak olur ise teknik görünüm yeniden bozulacaktır. Son iki günde test edilen yükseliş trendi ise 95.750 civarında bulunuyor, ana desteğimiz ise burası olacak.

ABD ekonomisinin açılma haberi piyasaları pozitif etkiledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan 18 Nisan 2020 22:36

    Borsalar gerçeklikten çok uzak büyük balıklar küçük balıkları önce yemliyor sonra yutuyor bu duruma göre piyasalar 2022 den önce normale dönmez altın bile kaybettirecek o zamana kadar sağlam durmak lazım düşecek olan gayrimenkul en değerli ve sağlam yatırım aracı olacaktır özellikle kıymetli tarım arazileri turizm ve imara yakın arsalar .

  • resesyona girildi daha nolsun17 Nisan 2020 18:53

    ama bist bayram havası...ya inanmıyorlar ya doldur boşalt alavere dalavere

  • Rizeli17 Nisan 2020 09:58

    Bunlar piyasaların iyi günleri. Depremden çıkmadık daha. Hala yıkıntı devam ediyor. Deprem sonrası hasara hiç kimse inanamayacak. İşsiz orduları mı? Kapanan devasa firmalar mı? Dünyada yaşanacak sosyal sorunlar mı? Öngörüde buluna bilenin ellerinden öperim. Y.T.D.

  • nee17 Nisan 2020 18:55

    ne avantajı... gelişmiş ekonomi mi var...batak artmasın o yeter maaşları alamıyoruz ücretsiz izinlerr vs

  • Mutlu17 Nisan 2020 14:39

    Dünya için öyle. Ama, Türkiye için avantaj olabilir.