E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri güvenli limanlara yönelimi artırdı---

Resesyon endişeleri güvenli limanlara yönelimi artırdı

Resesyon endişeleri güvenli limanlara yönelimi artırdı
01 Temmuz 2022 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta merkez bankalarının agresif faiz artışlarının bir resesyona neden olacağına dair artan korkular güvenli limanlara yönelimi beraberinde getirirken, riskli varlıkların baskı altında kaldığı
görülüyor. Hafta başında küresel risk iştahında bir miktar toparlanma çabası görülse de ana risk başlıkları risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün küresel çapta açıklanacak
imalat PMI rakamları ile Euro Bölgesi’nde açıklanacak öncü TÜFE rakamı önemli olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Orta
• 12:00 Euro Bölgesi – Öncü TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Resesyon korkuları son haftalarda risk iştahı üzerinde baskı oluşturan ana etken olurken, güvenli limanlara yönelimin artış kaydetmesi küresel hisse piyasaları üzerinde de baskı oluşturuyor. Son dönemde volatilitenin önemli ölçüde artış kaydettiği BIST-100 Endeksi’nde dün de oynaklık yüksek seyretti ve endeks günü %0,14’lük sınırlı bir yükselişle 2.405,36 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü satıcılı bir seyirle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %1’leri bulan kayıplar kaydediliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne zayıf açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,68 – 16,71 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 16,69’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Gün içerisinde yüksek volatiliteyle sert satışlara ve sert alımlara konu olan BIST-100 Endeksi’nde yön arayışı etkili oluyor. Öte yandan her ne kadar korelasyon zayıflamış olsa da küresel çapta riskli varlıklardaki zayıflama endeks üzerinde aşağı yönlü risk oluşturuyor. Endekste dün 2.367 seviyesi test edilirken, kapanış 2.400 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Yurt dışındaki zayıflamaya bağlı olarak olası düşüşlerde mayıs sonunda alımların geldiği bölge olan 2.400 – 2.346 bölgesi içerisinde fiyatlamalar etkili olabilir. Ancak 2.346 seviyesi kırılacak olursa çok daha sert satışların yaşandığı görülebilir. Endekste tepki alımlarında 2.430 – 2.469 ve 2.500 seviyeleri direnç olarak izlenecektir. 2.469 ve 2.500 seviyeleri altında kalındığı sürece endekse karşı temkinli yaklaşılmalıdır.

Piyasalarda güçlenen resesyon endişesiyle negatif seyir

 

Resesyon beklentileri fiyatlara işleniyor

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)