E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri büyüyor, dolar güç kazanıyor---

Resesyon endişeleri büyüyor, dolar güç kazanıyor

Resesyon endişeleri büyüyor, dolar güç kazanıyor
06 Temmuz 2022 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta resesyon endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkisini yoğun bir şekilde hissettiriyor. Risk iştahının baskılandığı ve güvenli limanlara yönelimin güç kazandığı görülüyor. Dolar dün küresel çapta güçlü bir değer kazanımı ortaya koyarken, petrol cephesinde resesyon endişeleriyle sert satışlar yaşandı. Talebe duyarlı emtialarda da zayıf seyir sürüyor. Resesyon endişeleri ön planda kaldığı sürece riskli varlıklara temkinli bir yaklaşımın benimsenmesi faydalı olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek
• 21:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Resesyon endişeleri riskli varlıkları baskılarken, güvenli limanlara yönelimin güç kazanmasına neden oluyor. Risk iştahının baskılanmasına bağlı olarak küresel hisse piyasalarında dün gün içerisinde sert satışlar yaşandı. Akşam saatlerinde ise ABD borsalarında kayıplar geri alındı. BIST-100 Endeksi dün günü %1,44 oranında kayıpla 2.371,25 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,97 – 17,00 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 17,04’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılamaya ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam ederken, küresel hisse piyasalarında dün yaşanan sert satışlar BIST-100 Endeksi üzerinde de baskı oluşturdu. Endekste son günlerde bahsettiğimiz 2.400 – 2.346 bölgesi içerisinde fiyatlamalar gündeme gelirken, 2.346 seviyesi yakından izlenmeye devam edilecektir. Bu seviye altında teknik görünümdeki bozulmanın derinleştiği ve çok daha sert satışların yaşandığı görülebilir. 2.346 seviyesi altında 2022 Şubat sonundan sonra yaşanan yükselişlere çekilen fibonacci seviyelerinin trend dönüş çizgisine denk gelen 2.255 seviyesi test edilebilir. Endekste toparlanma çabasında ilk olarak 2.400 üzerinde tutunmanın sağlanması önem taşırken, devamında 2.430 – 2.469 ve 2.500 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır.

Küresel piyasalar resesyon endişesiyle çalkalanıyor

 

OPEC Genel Sekreteri Barkindo hayatını kaybetti

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Petrol fiyatları dünkü sert düşüşe tepki vermeye çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)