E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRekora 3 maç kaldı---

Rekora 3 maç kaldı

Rekora 3 maç kaldı
21 Şubat 2021 - 12:31 borsagundem.com

Alanya ile karşı karşıya gelen Galatasaray üst üste 7. galibiyetini aldı. Fatih Terim 3 daha kazanırsa kariyerinin en uzun galibiyet serisi rekorunu kıracak

Galatasaray, dün oynanan zorlu Alanyaspor mücadelesinde maçı Emre Kılınç'ın golüyle 1-0 kazanarak liderliği devam ettirdi. Maça damga vuran Muslera yaptığı kurtarışlarla galibiyette yine büyük rol oynadı. Galatasaray, 17 Ocak tarihinde oynanan Beşiktaş maçını kaybettikten sonra çıktığı 7 maçı da kazanarak önemli bir performans ortaya koydu.

FATİH TERİM REKOR KIRACAK MI?
Üst üste 7. galibiyetini alan Galatasaray'da bu seriyi devam ettirmek istiyor. En son 2011-12 sezonunda Galatasaray'ın şampiyon olduğu yılda Fatih Terim üst üste 9 galibiyetle en uzun galibiyet serisini yakalamıştı. Terim'in hedefi rekorunu geliştirmek ve galibiyet serisini 10 maça çıkarmak. Galatasaray, önümüzdeki haftalarda Erzurumspor, Ankaragücü ve Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

GEÇEN SENE REKORA ÇOK YAKLAŞMIŞTI
Galatasaray, geçen sene Başakşehir'in şampiyon olduğu sezonda galibiyet serisini 8 maça çıkarmıştı. Fakat oynanan Sivasspor maçında Galatasaray 2-2'lik skorla berabere kalmış ve galibiyet serisi sona ermişti.

MUSLERA FAKTÖRÜ
Galatasaray'da sakatlığı sebebiyle bu sezonun ilk bölümünü kaçıran Fernando Muslera, Denizlispor karşılaşmasıyla sahalara dönüş yapmıştı. Sarı-kırmızılılar o günden bu yana Süper Lig'de maç kaybetmezken, Muslera ile de galibiyet serisi yakaladı.

KİM FORMDAYSA ONA FORMA
Bu süreçte Fatih Terim'in forma adaleti de Galatasaray'ın başarısında önemli rol oynadı. Sezonun yıldızı Taylan Antalyalı dahi gerektiğinde dinlendiriliyor. Kasımpaşa ve Alanyaspor maçlarında Taylan'ın yerine formda olan Etebo görev yaparken, Nijeryalı futbolcu iki maçta da önemli rol oynadı.

KAPTAN ARDA, BAŞARININ İKSİRİNİ AŞILADI
Galatasaray'da sezon başı Fatih Terim'in büyük isteğiyle kadroya katılan Arda Turan, aile ortamının kurulmasında çok önemli bir rol oynadı. Vaktinin büyük bölümünü Florya'da geçiren futbolcu, yeni transferlerin adaptasyon sürecinin tamamlanmasında da büyük pay sahibi.

FATİH TERİM: BEN HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM"
Karşılaşma hakemlerini değerlendiren Terim, "Ceza yemek istemiyorum ama şöyle bir şey aklıma geliyor. Genç hakem veriyorsunuz, çok güzel. Dördüncü hakemi de genç veriyorsunuz, daha evvel Süper Lig'de görmeye alışkın olmadığımız. Bu yetmiyormuş gibi VAR'a Süper Lig'de düdük çalmaya alışkın olmayan hakem koyuyorsunuz. Bu nasıl anlayış. Haftanın en kritik maçı Galatasaray-Alanyaspor maçı değil mi? Bu nasıl bir anlayış. Ben hayretler içeresindeyim. Genç hakemlere itirazım yok ama bir tarafı tecrübeli olayları doğru yönetecek. İkinci sarı kart yok, kırmızı kart yok penaltı yok. Bunları ben pek dillendirmem. Bu kadar bariz ki bir tuzağı daha bertaraf etmek zorunda kaldık. Ondan dolayı da mutluyum. Bunun başka bir anlamı yok. Hiç tatlı bir şey değil. Böyle şey olur mu?. Ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bize gelince hiç tereddütsüz. Bu kadar kritik bir maçın bu kadar tartışılır pozisyonu olmamalı. Size penaltıdır bana değildir. Size kırmızı karttır bana değildir. Ben sarı derim siz değil dersiniz. Buna hiç itirazım yok ama bu nedir arkadaş. Bazı şeylerden korkacaklarsa, yaşamak cesurların hakkı. Sen öyle kaderlerle oynayamazsın. Başka etki başka tepkilerle bu düdüğü çalmayacaksınız. Cesaretin yoksa çalmayacaksın kardeşim. Sen koskoca büyük takımların ya da başka takımın kaderi ile oynayamazsın. Bu kadar bariz. Büyük Allah öyle Allah ki Tzavellas sarı kart yiyor. İlk yarı benim önümde atlıyor eline çarpıyor. dördüncü hakemin bir metre önünde. Çarpmadı hocam dedi. Oyunun kaderi değil mi? Bir şey istediğimiz yok bizim. Adalet herkes için diyoruz ama hiç hoş bir manzara değil" diye konuştu.

"PSİKOLOJİK OLARAK ZİRVEDE KALMAK HEPİMİZİN İSTEDİĞİ BİR ŞEY"
Sorulara kısa cevap vermek istediğini belirten Terim, "Kısa kesiyorum ceza yemek istemiyorum. Zaten bahane arıyorlar" dedi. Alanya deplasmanından puanla dönmenin çok önemli olduğunu dile getiren Terim "Muhakkak ki çok önemli. Her puan her deplasman. Hele hele Alanya deplasmanı çok önemli. Ama o kadar çok maç var ki daha bazı şeyleri söylemek için çok erken. Buradan 3 puanla lider dönmek de çok önemli bir mesaj kendi taraftarımıza, kendi camiamıza ve futbol camiasına, herkese. Biz her yerde herkesi yenebiliriz, mücadelemizi üst seviyede tuttuğumuz sürece iyi günler gelecektir. Sonuçta Galatasaray takımıdır bu. Psikolojik olarak zirvede kalmak hepimizin istediği bir şey. O nedenle mutluyuz" açıklamasını yaptı.

Fatih Terim: Cesaretin yoksa çalmayacaksın

Aytemiz Alanyaspor: 0 - Galatasaray: 1

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,59
En Yüksek: 6,63
En Düşük: 6,57
Değişim 0,30 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,35
İşlem Hacmi 95.553.219
Toplam Adet: 14.483.419
Ağırlıklı Ort.: 6,69
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)