E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRekor satış: O hisselere 'Rusya' darbesi!---

Rekor satış: O hisselere 'Rusya' darbesi!

Rekor satış: O hisselere 'Rusya' darbesi!
20 Mart 2022 - 17:18 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar yıl başından bu yana Çin hisselerinde 6 milyar dolarlık rekor seviyede net satış gerçekleştirdi.


Yatırımcılar, ülkede yükselişe geçen korona virüs vakaları ve Çin'in Rusya'ya işgal harekatında destek vereceği beklentileriyle yaptırım riski dolayısıyla Çin hisselerinde yoğun bir şekilde satış kararı aldı.

Çin varlıkları rekor düzeyde yabancı satışıyla karşı karşıya kalırken, Pekin yönetimi piyasaya destek sunan bir dizi önlem açıkladı.

Çin yurtdışında halka arz ve internet şirketleriyle ilgili düzenlemeler gibi konularda endişelerini gidermek amacıyla finansal piyasaları ve ekonomik büyümeyi destekleme politikalarına bağlılığını teyit etti.

Çin’de Finansal İstikrar Komitesi hükümet kurumlarından ‘piyasaların yararına politikaları etkin biçimde uygulamaya koymalarını’ istedi.

Diğer taraftan New York’ta halka arz edilmiş şirketlerin kotasyondan çıkarılmasına yol açabilecek konu da Çin’in en önemli finans organı tarafından ele alındı. ABD’li regülatörlerle ‘iyi diyalog’ kurulacağı kaydedildi. Pekin yönetimi daha önce bu kadar güçlü ifadeler kullanmamıştı.

Borsada yoğun talep gören hisseler

 

BİST hisseleri bu hafta ortalama yüzde 4,4 değer kazandı

 

Nebati: Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz

 

Yerli yatırımcı alıyor borsa yükseliyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)