E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRejimin çıkarları uğruna masumların katline seyirci olamayız---

Rejimin çıkarları uğruna masumların katline seyirci olamayız

Rejimin çıkarları uğruna masumların katline seyirci olamayız
08 Eylül 2018 - 00:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de sivilleri hedef alacak bir operasyon için resti çekti: Böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız" dedi.

Erdoğan, bugün Tahran'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-İran üçlü Zirvesi'ne ilişkin Twitter hesabından İngilizce, Rusça ve Arapça paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin baştan beri Suriye’de akan kanın durması için mücadele ettiğini, hiçbir ayrım gözetmeden Suriyeli kardeşlerine sahip çıktığını belirten Erdoğan, dün olduğu gibi bugün de tek bir Suriyelinin dahi burnunun kanamasının istenmediğini vurguladı.

"Bugün aziz kardeşim Sayın Ruhani'nin ev sahipliği ve değerli dostum Sayın Putin'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne atfettiğimiz önem, Suriyeli kardeşlerimizin geleceğine yönelik hassasiyetimizden kaynaklanıyor." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekleştirilen Tahran Zirvesi'nde Türkiye, Suriyeli sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin, teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir fayda sağlamayacağını açıkça ifade etmiştir.

Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, biz böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız.

İdlib meselesi, yeni acılara, yeni gerginliklere, yeni sıkıntılara mahal vermeden Astana ruhuna sadık kalınarak çözülmelidir. Astana'da mutabakata vardığımız ilkelerin muhafazası, Suriye krizine sürdürülebilir siyasi çözüm bulunması bakımından da mühimdir.

Terörle mücadele kisvesi altında sahada oldu-bittilere gidilmemesi, Suriye’nin toprak bütünlüğü ile komşu ülkelerin milli güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı durulması gerekmektedir."

Başkan Erdoğan, 3,5 milyonu aşkın Suriyeliye ev sahipliği yapan bir ülke olarak, mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması ve Suriye ihtilafına tüm paydaşların ortak bir zeminde buluştuğu kalıcı bir çözüm bulunması için çalışmaya devam edileceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yunus09 Eylül 2018 02:02

    İstemiyoruz suriyelileri. Yeter onları beslediğimiz. 40 milyar dolar para harcadık onlara. Bizim şimdi 40 milyar dolarımız olsa ekonomimiz bu durumda olmazdı. Dolar yükseldi botaş doğalgaza %49 zam yaptı. Enerji şirketleride elektriğe 30 eylül e kadar zam yapacak. Devlet 1.ağustos ve 1 eylülde elektriğe toplam %18.81 zam yaptı. Benzin 7 tl oldu. Bunun ceremesini biz mi çekeceğiz. Bir an önce eset ile anlaşıp suriyelileri ülkelerine göndermeliyiz. Avrupa ülkeleri bayramda ülkelerine giden suriyelileri tekrar kabul etmiyor. Biz neden kabul ediyoruz.

  • ...08 Eylül 2018 22:24

    suriye kendi haline kalsa ıyıleşse ,esatla uzlaşılsa..ne aba kalır orda nede ypg pkk.. kokunu kazır rusya turkıye ıran suriye aslında. ama neden uzlaşı olmuyo anlamadım. eset le ne derdı var birim ulkenın ? kişisel mi ? ulkeler bazlı sorun mu anlamış deilim hakkaten.

  • köfteci08 Eylül 2018 16:58

    ya adam neyi tutsa elinde kalıyor ne yapacağını şaşırdı kim dostkim duşman karıştı eset yakında yine esat olur bir ay rusya duşman amerika dost sonra ikinci ay tam tersi adam ne yapacağını şaşırdı ekonomi desen orasıda bitti

  • mahir08 Eylül 2018 14:03

    galip spekülatörünün yaptığı ky kıyımına herkes seyirci kalıyor. nasıl olacak peki

  • Erhan 08 Eylül 2018 14:31

    Galiba Esad biz de mültecileriz. Artık bu kıyıma biri çıkıp dur demeli.

  • hayri08 Eylül 2018 13:40

    o kadar masum müslüman niye öldü, Esad'ı meşru olarak tanıyacaksan?

  • Onur 08 Eylül 2018 13:18

    Japon harakiri partisi gözleminde kollamasında bütün işitçiler ve diğer cihatçı gruplar sımırdan süryeye gönderildi. Tur tur sşlahlarıda Japon’lar gönderdi Şam daki Enemevi tarihi eserlerini almak için

  • Ömerhan08 Eylül 2018 13:13

    Türkiye’nin balanslarını bozulmasından kimler sorumlu. Suriyeli olmayan bu kadar terorist Suriye’ye hangi sunuşlardan girdi. Akdeniz’den yüzerekmi, işite keskin diş bileyen İran’dan mu, yoksa işit karşıtı Güney Irak’taki şii bölgesinde mi, yoksa işitin hergün gösteri yaptığı büyük kitlesel toplantı ve showları yaptığı Rusya dan munoraya geçtiler?

  • Gerçek 08 Eylül 2018 12:51

    ESAD KAZANDI

  • ıtri08 Eylül 2018 13:39

    Tayyip diz çöktü

  • vatandaş08 Eylül 2018 12:12

    Yanı Türkiye Rusya ve İran ile savaşmak mı istiyor.Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerinin tam net olmaması işi zora sokuyor.Eğer Türkiye Rusya ve İran ile beraber hareket ediyorsa o zaman Esat ın Suriyenin tek lideri ve meşru yönetimi olduğunu da kabul etmiş olur. Cumhurbaşkanı Teröristlerin silahı bırakmalarını istedi. peki kim terörist. Türkiyeye göre PKK ve PYD ... örgütleri. İran ve Rusya ya göre de Bu örgütlerle birlikte ÖSO da teröristtir. hadi bakalım gel de anlaş.

  • Ahmet 08 Eylül 2018 10:41

    Her şey biliniyor zaten erdoğan birak boş işleri ülkede ki ekonomiyi düzelt tabi yapabilirsen.....

  • Hayri08 Eylül 2018 09:12

    İdlipe saldıran kim? Esad, rusya ve İran. E kime çekmiş resti?

  • Cego08 Eylül 2018 09:03

    Padişah dalkavuk ları başlamış

  • musa08 Eylül 2018 09:00

    ya kardeşim idlib i vuran rusya zaten, kimi kandırıyorsun anca laf salatası

  • Mehmet08 Eylül 2018 08:20

    Sanada bu yakışır olması gerekende budur.

  • İbrahiö08 Eylül 2018 01:22

    Sen teksin reis