E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReisi: Nükleer müzakerelerden kaçmayacağız---

Reisi: Nükleer müzakerelerden kaçmayacağız

Reisi: Nükleer müzakerelerden kaçmayacağız
08 Ekim 2022 - 14:56 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Biz onurlu müzakereleri hiçbir zaman dışlamadık ancak ülkenin ilerlemesini onların gülümsemesine ya da kaşlarını çatmasına bağlamayacağız" dedi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, nükleer müzakere masasından kaçmayacaklarını ancak ülkenin ilerlemesini Batılı ülkelerin taleplerine bağlamayacaklarını söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Tahran'daki Ez-Zehra Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı.

Ülkesinin henüz sonuca ulaşamayan nükleer görüşmelerden kaçmayacağını belirten Reisi, "Onlar, 'bizimle anlaşın ve söylediğimiz anlaşmaları imzalayın ki ülkenizin sorunları çözülsün' dediler. Biz onurlu müzakerelere hazır olduğumuzu söyledik. Biz müzakere masasından kaçmıyoruz çünkü mantıklı taleplerimiz var." dedi.

New York'ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la bu konuda görüştüğünü aktaran Reisi, "Sayın Macron ve New York'taki uzmanlardan hangi taleplerimizin mantıklı olmadığını söylemelerini istedim. Daha sonra sözlerimizin savunulabilir olduğunu kabul ettiler." diye konuştu.

Reisi, "Biz onurlu müzakereleri hiçbir zaman dışlamadık ancak ülkenin ilerlemesini onların gülümsemesine ya da kaşlarını çatmasına bağlamayacağız." ifadelerini kullandı.

İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrasında başlayan protestoların üniversitelere de yayılmasına değinen Reisi, ülkede ölümlere yol açan olaylarda "düşmanın izlerinin görüldüğünü" ifade ederek, "Öğrencilerimiz ve hocalarımız uyanıktır. Düşmanın sahte hayallerinin gerçekleşmesine izin vermeyecekler ve düşmanın planlarını başarısızlığa uğratacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.
Üniversitelerdeki gösterilerde gözaltına alınan öğrenciler

Öte yandan Tahran'daki Emir Kebir Üniversitesi ile Şehid Beheşti Üniversitesi ayrı ayrı açıklamalar yaparak, gösterilerde gözaltına alınan öğrencilerin tamamının serbest bırakıldığını duyurdu.

Tahran Üniversitesi Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Ali Rıza Vechi de üniversitedeki öğrencilerin çoğunun serbest bırakıldığını ve yetkililerin üç gün içerisinde tüm öğrencilerin serbest bırakılacağını kendilerine ilettiğini aktardı.

İran durulmuyor: Karakol saldırısı, 19 ölü

 

İran interneti kesecek

 

İran’da tansiyon yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum09 Ekim 2022 08:17

    Sizin tek derdiniz insanları dinle sömürerek baskı altında tutmaya çalışmanız. Dine Allah'a karşı çok duyarlı olduğunuz için mi Afganları ülkeme gönderiyorsunuz? Niye bakmıyorsun? Zulüm altında ki müslüman uygurluları niye korumuyorsun? Hep kendi politikanız hem bencillikleriniz. Ama Allah tüm dünyadaki düzeni tekrar değiştiriyor ve harmanlıyor. Yeni bir din gelmeyecek. Ama Allah sizin gibi politikacılara rağmen nurunu tamamlayacak.

  • Yorum 09 Ekim 2022 08:01

    İşiniz gücünüz insanlara zulüm etmek. Kendinize hak gördüğünüz özgürlüğü insanlara çok gördüğünüz müddetçe düzelmeyeceksiniz.Allah adına konuşan insanlar üzerine baskı kurup onları katletmeyi vacip görenleri Allah ıslah etsin. Arap yarımadasında yaşayıp burda lüks yatlarla tatil yapmanızda sakınca yok, günah yok. Orda insanlar huzur isteyince devlete isyan etti öylemi? İki yüzlüsünüz. O kadar kötüsünüz, Rabbim emretmediği halde ondan uzaklastırmak için yaptığınız her türlü şiddeti kınıyorum. İnsanlık adına barbarlığınızın yok olmasını dilerim.