E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizReform paketi endekse yön verecek---

Reform paketi endekse yön verecek

Reform paketi endekse yön verecek
10 Nisan 2019 - 09:31 borsagundem.com

Piyasalar YEP kapsamında reform paketine odaklandı.

"Haber akışının yoğun olduğu haftanın ikinci işlem gününde BİST100 endeksinde toparlanma alıcılı seyir ve gün sonu itibariyle 1.156 puanlık yükselişle 98.135 puan seviyesinden kapanış vardı. Önceki günlere göre işlem hacminde artış yaşanırken gün sonunda toplam işlem hacmi 6,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Bugünün gündeminde İçeride " Saat 11:00'da YEP kapsamında Kapsamlı Reform Paketi açıklanacak. " Pakette büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren ve yasal reformuda kapsayan bir paket olması bekleniyor. Dışarıda ise " Avrupa Merkez Bankası faiz kararı, karar ardından piyasaların beklentilerine gelince " TLTRO III programının detayları özellikle miktar süre ve kapsamı " Önceki toplantıyla bu toplantı arasında geçen sürede makro verilerde yeni revizelerin gelip gelmeyeceği. "

Brexit sürecine ilişkin değerlendirmeler piyasların takibinde olacak. " ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve " ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları takibimizde olacak. Brexit AB ile İngiltere arasındaki Brexit için karar günü. Avrupa Birliği'ne üye 27 ülke lideri, bugün Brüksel'de toplanarak, Başbakan Theresa May'in 30 Haziran'a kadar sürecek ikinci uzatma talebini görüşecek.

Zirve öncesi, aynı gün içinde Paris ve Berlin'i ziyaret eden May, Angela Merkel ve Emmanuel Macron'dan uzatma talebine destek istedi. AB yönetimi ise, kesin koşullar oluşturulması durumunda sürecin şartlı olarak 12 Nisan 2020'ye kadar uzatılabileceğinin işaretini verdi. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise "1 yıl esnek uzatma" önerdi.

BİST100

Geçtiğimiz işlem gününe %1,01 oranında yükselişle başlayan BİST100 endeksi, gün ortasına %1,54 oranında yükselişle 98.469 seviyesinden girdi. IMF'nın açıkladığı rapor sonrasında kapanışa doğru hafif satıcılı seyire geçen endeks günü %1,19 değer kazancıyla 98.135 seviyesinden tamamladı. Gün içinde takip edilecek direnç seviyeleri 99.000 - 100.300 destek seviyeleri ise 97.500 - 96.700 olacak."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)