E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisReddit yatırım ordusu yeniden saldırıya geçti---

Reddit yatırım ordusu yeniden saldırıya geçti

Reddit yatırım ordusu yeniden saldırıya geçti
11 Şubat 2021 - 14:44 borsagundem.com

Reddit yatırımcıları GameStop hisselerinin ardından kenevir şirketi Tilray’in hisselerine yükleniyor. Söz konusu şirket Biden yönetiminin yeni kenevir politikasından faydalanma potansiyeli de taşıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanadalı kenevir şirketi Tilray’in hisseleri Çarşamba günü %39 yükseldi. Söz konusu artışın sebebiyle video oyun perakendecisi şirket GameStop’ın spekülatif yükselişine sebep olan denklem aynı.

Sosyal medya topluluğu Reddit’in alt forumu WallStreetBets üzerinden organize olan yatırımcılar GameStop’ın ardından Tilray hisselerini yükselterek açığa satış yapan fon şirketlerine baskı uygulamaya çalışıyorlar. Reddit yatırımcılarının hedefleri arasında bir diğer kenevir şirketi Aphria da bulunuyor.

MarketWatch’un haberine göre servet danışmanlığı şirketi Foothill Capital Management’ın Kenevir Büyüme Fonu Baş Yatırım Sorumlusu ve Portföy Yöneticisi Korey Bauer, Tilray’in kenevir hisseleri arasında en fazla açığa satış yüzdesine sahip olan hisselerden birisine sahip olduğunu ve bu sebeple de Reddit yatırımcıları için doğal hedef haline geldiğini açıkladı.

Aralık ayında Tilray ile anlaşma sağladıklarını ve şirket evliliği yoluyla gelir anlamında dünyanın en büyük kenevir şirketlerinden birini oluşturduklarını açıklayan Aphria hisseleri de bu borsa çılgınlığından nasibini aldı.

Şirket evliliği anlaşmasına göre Aphria hissesi sahipleri sahip oldukları her hisse için 0,8381 Tilray hisssesi alacaklar. Tilray hisselerinin en son fiyatı 56 dolarken Aphria hisselerinin fiyatı ise 26,80 dolardı. Bu aynı zamanda yatırımcıların şu anda bir Tilray hissesinden daha az bir miktara 2 Aphria hissesi satın alabildiklerini gösteriyor.

Tilray hisseleri, Grow Pharma şirketinin İngiltere tıbbi ürünler pazarı için kenevir ürünleri ithal etme ve dağıtma anlaşmasının haberinin yayılmasıyla birlikte Salı günü %60 yükselmişti.

Bauer bu momentuma ek olarak bol miktarda yatırım ürünü akışının da gerçekleştiğine ve Tilray’in borsa yatırım fonları arasında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

Kenevir sektörü, selefinden daha reform yanlısı bir gündemi benimsemesi beklenen Başkan Joe Biden'ın seçilmesinden bu yana güçleniyor. ABD Senatosu’nun yeni yapısındaki Demokrat çoğunluk liderleri halihazırda kenevir ürünleri mevzuatını serbest bırakmak için yakın zamanda ABD Kongresi’ndeki çalışmalara hız vereceklerini açıklamıştı.

Bauer konuyla ilgili, “ABD’deki yasallaştırma çabalarıyla birlikte Kanada merkezli kenevir hisseleri de yükseliyor” ifadelerine yer verdi. Söz konusu şirketler ABD üzerinde önemli ya da dikkate değer bir yatırım yapmış değiller. Ancak sektör uzmanı, “Yönetim birimlerinin bu fırsatı kullanarak bilanço defterlerini güçlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Küçük yatırımcıların akın ettiği hisseler

 

Borsa balonu küresel risk yaratıyor

 

Borsalar tam gaz tehlikeli bölgeye giriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • He hee11 Şubat 2021 15:24

    Atmayın. Gamestop ile alakası yok bence. Her şeyi gamestop vakasına bağladınız.

  • vatandas11 Şubat 2021 15:19

    yasal yoldan olursa turkiye cok buyuk vergi kazanir.insanlari cakalllarin ellerinden kurtarirlar

  • Okie Dokie11 Şubat 2021 15:06

    Şu an reddit yatırım ordusu ile açıkçıların büyük savaşına tanık oluyoruz. Açıkçılar sayıca üstün olan reddit yatırım ordusu askerlerini ağır toplarla vururken, reddit yatırım ordusu elemanları tüfeklerler taarruza geçmiş durumdalar. Her iki tarafta da kayıp büyük.

  • bekir23 Şubat 2021 08:39

    sen nasıl bir hayal dünyasındasın :d SABAH akşam vikinglerimi izliyorsun napıyorsun