E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriReal, Almanya'da dükkan kapattı---

Real, Almanya'da dükkan kapattı

Real, Almanya'da dükkan kapattı
23 Aralık 2016 - 11:45 borsagundem.com

Almanya genelinde yüzlerce mağazası bululunan perakende satış mağazası Real’in Münih’teki bir şubesinde çalışanlarla işveren arasında kavga yaşanıyor

Münih kentinin Sendling semtindeki Albert-Rosshautpterstr üzerindeki şubede çalışan 116 personel, ‘kandırıldık’ iddiasıyla işyeri önünde Ver.di vendikası öncülüğünde işvereni protesto gösterisi yaptı. Ver.di sendikası temsilcisi Dominik Datz ve SPD’li politikacı Sebastian Roloff, yaptıkları açıklamada, çalışanların haklarını alması için mücadele edeceklerini söylediler. Açıklamada, “Çünkü sizlere ‘tamirat yapılacak’ diye yalan söylendi. Ancak buradaki şube kapandı. Sizin yasal haklarınız çalınmaya çalışılıyor. Biz haklarınızın verilmesini istiyoruz. Bunun için de mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

MEZARLIK MUMU YAKTILAR

Real’in Sendling şubesinde 25’i Türkiye kökenli 116 kişi çalışıyor. Çalışanlar, 17 Aralık’ta ‘yeniden düzenlenecek” denilerek kapatılan işyerine her gün düzenli giderek, onarım çalışmaları içinde mesai saatlerini dolduruyor. Önceki akşam siyahlar giyinerek işyeri önünde toplanan çalışanlar, mezarlık mumu yakarak tabut eşliğinde protesto gösterisi yaptı.
İşçiler, kendilerine ‘yalan beyanda’ bulunan işyerinden 15 aylık tazminat haklarını isterken, işveren ise 5 aylık teklifte bulundu. Bunun karşılığında işçiler ise, “Buraya yıllarımızı verdik. Yasal haklarımız ne ise onu istiyoruz. İşverenin yalan ve dolanlı oyununa gelmeyeceğiz” diyerek teklifi reddetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)