E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRBC: Türk Lirası'nda baskı sürecek---

RBC: Türk Lirası'nda baskı sürecek

RBC: Türk Lirası'nda baskı sürecek
03 Eylül 2018 - 15:37 borsagundem.com

RBC Europe döviz stratejisti Türk Lirası ve Arjantin Pesosu üzerindeki baskının süreceğini söyledi

RBC Europe baş Döviz stratejisti Adam Cole Bloomberg Television'dan Francine Lacqua ile gerçekleştirdiği mülakatta Türk Lirası ve Arjantin Pesosu üzerindeki baskının süreceğini söyledi.

Cole, yurt içinde parasal zorlukların gelecek haftalarda kısmi olarak çözüme kavuşmasını bekliyor. Buna karşın Cole, finansal gereksinimler ve geniş dış açıklarla gelişen piyasa paralarında görülen düşük performans trendinin piyasaların “tekrar tekrar dönmeyi sürdüreceği bir hikaye” olduğunu belirtiyor.

RBC döviz stratejisti peso için “Çözüm fazla güçlü bir sözcük olur, sahip olduğumuz şey ise bir ya da iki yıllık finansal ihtiyacın masadan kalkması ve uzun zamandır ihtiyaç duyulan yapısal reform için imkan doğması umudu.” dedi.

Lira için risklerin aşağı yönlü olduğunu belirten Cole, önemli sorunun TCMB'nin Pazartesi günü açıklanan yıllık yüzde 17.9'luk Ağustos enflasyonuna vereceği tepki olduğunu söyledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahh yahu04 Eylül 2018 12:00

    singapurla aynıdık. adamlar ihtalatı kısıp, ABDye ihracatı katladı. bizle aynıdılar. adamlar 1 usd harcayıp, karşılığında 3-5 usd gelir getiren işlre girdiler.DEvlet modellerini sıfırdan değiştirdiler. Devlet tüm imkanları ile piyasaya girdi, sonuç adamlar oluşan bu bütçe fazlası parayı vatandaşlarına kişi bağı dağıttılar. bizde o yıllarda aynı kredilerle usd borç aldık. ama bizler sonradan görme misali, ya betona, ya yola,ya binaya, vb. harcadık. Düşün kocaman bir dere yatağı ıslağına 25 tirilyon harcadın. sonuç ? getirisi yok. ama 25 trilyon dış borç usd yani katladı 50 trilyon oldu borcun. o yatırım getirisi yine yok... Dereye de gereksiz masraf çünkü ömründe taşmamış. bu senaryoları iller/ilçeler bazında yayaınca belediyeler 10 yılda 10 kere karte taş döşedi,söktü, eee borcu ödeme zamanı gelincede gelir oluşturmayan yatırımlar bizler vena vurdu. hata yönetim ve ekonomik planının yanlışlığıdır.

  • Bika04 Eylül 2018 07:40

    ÜFE 'deki artış % 32 'i geçmişse, TÜFE'nin buralarda kalması mümkün değil. Kira artışı (ÜFE+TÜFE) /2 olacağına göre, elektrik ve doğalgaza son iki ayda gelen zammı düşünürsek efsane geri dönüyor.Enflasyon canavarı henüz burnunu gösterdi, akaryakıt ve unlu mamullerde de önümüzdeki günlerde güncellemeler olacak.

  • mehmet yılmaz03 Eylül 2018 18:28

    TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN milli düşmanı bbc bloomberg gibi haltetmiş.

  • tolga03 Eylül 2018 18:22

    bu gunlerin geleceği 10 yıl onceden bellıydı para bolken kasamızı doldurmalıydık.agustos böceği gibi davrandık.

  • musa04 Eylül 2018 00:32

    Agustos bocegi gibiysek simdi guzel iyi sarki turku cigirirsak para kazanabiliriz...

  • Misafir 03 Eylül 2018 19:11

    Harika yorum.Sıcak parayla caka sattılar. Şimdi cambaza bak cambaza diyerek dış güçler diye bağırıyorlar. Zavallı a haber izleyen vatandaşda vatandaşda inanıyor.

  • yiğit03 Eylül 2018 17:08

    türkiye sıcak para bulmak zorunda abd ve ab ile inat yapılmamalı diklenmemeli finans onların elinde arap petrol parasıda yoksa İMF YAKINDIR

  • sait04 Eylül 2018 00:30

    Imf nin paradi var mi...bizden istiyordu

  • tespit 03 Eylül 2018 16:15

    bunlar varya tr güçlenmesini istemiyor en ufak bir kımıldama olsa hemen olumsuz konuşma bütün dünya adeta sıraya girmiş turkiyeyi batırmaya çalışıyor. reisin değimiyle topunuz gelin...

  • Misafir03 Eylül 2018 19:13

    Uyan be adam uyan.Sıcak parayla caka sattılar. Şimdi cambaza bak cambaza diyerek dış güçler diye bağırıyorlar. Zavallı a haber izleyen vatandaşda inanıyor.