E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRay Dalio: Kripto paraların en büyük riski başarıları---

Ray Dalio: Kripto paraların en büyük riski başarıları

Ray Dalio: Kripto paraların en büyük riski başarıları
12 Mayıs 2021 - 10:53 borsagundem.com

Küresel piyasaların önemli isimlerinden milyarder Ray Dalio kripto paraların önlerindeki en büyük riskin ulaştıkları başarıdan kaynaklanabileceğini belirtti. Dalio hiçbir devletin alternatif bir para birimini kabul etmeyeceğine dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük riskli fon şirketi Bridgewater Associates’in milyarder kurucusu Ray Dalio kripto varlıklar için iyimser konuştu. Dalio kripto paraların ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasından desteklendiğini söyledi.

20,3 milyar dolarlık net serveti bulunan Ray Dalio, Wall Street Journal’a verdiği röportajda kripto paraları “bilinmeyen ve heyecan verici” varlıklar olarak nitelendirdi. Dalio “En Büyük riskleri kaydettikleri başarılar. Hiçbir devlet alternatif bir para birimi oluşmasını istemez” ifadelerine yer verdi.

Finans dünyasının önde gelen figürlerinden olan Dalio kripto paralardaki boğa piyasasını destekler nitelikte konuştu. Milyarder yatırımcı kripto paranın dijital takas mekanizması olarak merkezi olmayan finans (DeFi) sistemi için yol açtığına dikkat çekti.

DeFi uygulamaları ve hizmetleri bir aracı olmaksızın kripto varlılarla ödeme, kredi ve ticaret gibi işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Söz konusu uygulama ve hizmetler geleneksel finans piyasaları için olası bir tehdit olarak görülüyor. Bununla birlikte söz konusu işlemler küresel borsalarda alım satım yapma ve kredi verme gibi işlemlerin geliştirilmesi için daha kolay bir uygulama olarak da görülüyor.

ABD St. Louis Merkez Bankası’nın internet sitesinde yayınlanan bir araştırma raporunda DeFi’nin güvenlikle ilgili bazı sorunları olduğu ancak bu sorunların ele alınması halinde finans endüstrisini sarsabileceği belirtildi.

Dalio bir değer deposu olarak kripto paraların ilgi çekici olduğunu ve kendisi gibi yatırımcılar için önemli olabileceğini vurguladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre riskli fon yatırımcısının yorumları dünyanın en değerli kripto para birimi Bitcoin’in 55 bin dolar seviyesinde işlem gördüğü ve en popüler ikinci kripto para birimi Ether’in 4 bin dolar seviyesini aştığı sırada geldi. Bununla birlikte Dogecoin gibi daha spekülatif dijital varlıkların yükselişi kripto paraların bir balon piyasası içerisinde olup olmadığı yönünde soru işaretlerine neden oluyor.

Bitcoin fiyatları 2021’in başından bu yana %90 yükseldi. Bununla birlikte Ethereum blockchain ağının kripto para birimi Ether aynı dönemde %435 yükseldi. Bu süreçte altın vadelileri %3,5 düşerken Dow Jones Endeksi %12, S&P 500 Endeksi %10 arttı. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise aynı dönemde %2,8’lik yükseliş gösterdi.

Milyarder yatırımcı Dalio röportajında borsalarda bol miktarda balon piyasası işaret olduğunu ve bunun piyasalardaki çok fazla paradan kaynaklandığını belirtti. Dalio, ABD Merkez Bankası’nın pandeminin başından bu yana uyguladığı kolay para politikasının etkilerine işaret ediyor.

Kripto paralarda hacim yükseliyor

 

Satışlar genele yayılmaya devam ediyor

 

Petrol talebinde daralma beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rıza12 Mayıs 2021 13:27

    Artık kripto engellenemez. Bir şeklde sistemin içine girmesini kabul edecekler.

  • Aks1512 Mayıs 2021 12:40

    Kanun dışı yollardan kazanılan paraları aklamak için mukemmel. Bu bile kripto paraların engellenmesine yeter

  • Hakan uz12 Mayıs 2021 11:22

    Evet diğer paraların merkezi varda ne oluyor zorlarına gidiyor kontrol bizde olsun diyorlarki biz ne kadar verirsek o kadar yersiniz rip to parada yiyemedikleri için kötüleyip duruyorlar merkezi olanlar çok sağlam sanki milleti sömürdünüz yaşasın kripto para. Hisse senedi piyasasınıda bitirecek kiripto;Hisse senedi piyasasından kaçanlar kiripto paraya gidiyor.Öyle bi zaman gelicekki hisse senedi piyasasında kimse kalmıyacak.spekilatörler avcunu yalayacak . Yaşasın özgür ekonomi bir yumurta ver al mandalını kağıdın neyine güvenecem