E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarRay Dalio: Bitcoin’i öldürecekler---

Ray Dalio: Bitcoin’i öldürecekler

Ray Dalio: Bitcoin’i öldürecekler
16 Eylül 2021 - 10:23 borsagundem.com

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio Bitcoin’in küresel piyasalarda kabul görmesi durumunda ülkelerin düzenleyici kurumların ‘onu öldüreceğini’ söyledi. Dalio ayrıca bir miktar Bitcoin yatırımı olduğunu da belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’in Kurucusu Ray Dalio, Bitcoin’in geniş çaplı olarak kabul edilmesi durumunda ülkelerin düzenleyici kurumlarının kontrolü ele geçireceğini söyledi.

Dalio CNBC’deki açıklamasında Bitcoin için, “Bana kalırsa günün sonunda eğer gerçekten başarılı olurlarsa onu öldürmeye çalışacaklar ve öldürecekler. Bununla birlikte onu gerçekten de öldürebileceklerine inanıyorum zira bunu yapmak için farklı araçları bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin düzenleyici kurumları kripto paralarla ilişkili ‘spekülatif piyasalardaki vahşi hareketler’ karşısında dikkatli olunması gerektiği uyarılarını sürdürüyor. Bununla birlikte kripto para birimleri üzerindeki gözetimler de artırılıyor. Wall Street’in en üst düzenleyici kurumu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler konuyla ilgili Salı günü yaptığı açıklamada yatırımcıların korunması amacıyla binlerce yeni dijital varlığın ve coin’in düzenlenmesi konusunda bir dizi kural oluşturmak için fazla mesai yaptıklarını açıkladı.

Bitcoin bir dizi yüksek volatilite krizine rağmen son zamanlarda oldukça başarılı bir performans gösterdi. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre son 12 ayda değerini 4’e katlayan Bitcoin an itibariyle 48.390 dolar civarında işlem görüyor. Bitcoin bu yıl 60 bin doların üzerine çıkmıştı.

Dalio açıklamasında Bitcoin için, “El Salvador’un sahiplendiğini Hindistan ve Çin’in kurtulmaya çalıştığını görüyorsunuz. Bununla birlikte ABD nasıl kontrol edileceğini konuşmayı sürdürüyor ve bu varlık halen kontrol edilebilir durumda” dedi.

Haziran ayında El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Bu sırada Hindistan’ınsa kripto para birimlerini yasaklaması ve madencilerle kripto para ticareti yapanları cezalandırması bekleniyor. Çin’in kripto madencilerine operasyonlarını durdurma emri vermesi ise kripto para piyasalarını derinden sarsmayı sürdürüyor.

Dalio Bitcoin’in içeriğinde bir değere sahip olmadığını diğer bir deyişle varlığın temel ve objektif bir değerden yoksun olduğunu belirtiyor.

Milyarder yatırımcı, “Tarihsel bir perspektifte kendine ait bir değeri olmayan ve değeri varmış gibi algılanan o kadar çok şey var ki. Bu varlıklar daha sonra çok ilgi görebilir ve hiç ilgi görmeyebilir. İki seçenek de mümkün. Ama bunların ne olduğunu bilmek zorundasınız. Hollanda’nın laleleri de olabilirler” açıklamasında bulundu.

Yine de Dalio Bitcoin’in nakde iyi bir alternatif olabileceğini söyledi ve portföyünde altın yatırımlarına göre daha düşük yüzdelikte bir miktar dijital token’a sahip olduğunu açıkladı.

20 milyar dolarlık kişisel serveti olan ünlü yatırımcı, “Bence nakit alternatiflerinin tümünü ve diğer finansal varlıklarının tüm alternatiflerini düşünmeye değer. Bitcoin bir olasılıktır. Bitcoin'de belirli bir miktar param var. Programlamanın başladığı yerden zamanın testinden geçerek şu anda buluğu noktaya gelmesi inanılmaz bir başarı” ifadelerine yer verdi.

Altcoin'ler hareketlendi: AVAX güçlü yükseldi

 

Rusya'dan kripto para adımı

 

Makro ekonomik veriler piyasaların takibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)