E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRaporlar piyasaları negatif etkiledi---

Raporlar piyasaları negatif etkiledi

Raporlar piyasaları negatif etkiledi
16 Mayıs 2018 - 09:06 borsagundem.com

BİST100 endeksinin, ABD hisse vadelilerindeki yatay seyir ve TL’de düne göre hafif değer kazancı nedeniyle, bugün yatay veya hafif yükselişle açılması bekleniyor

BIST 100 endeksi, TL’deki değer kaybı nedeniyle güne hafif düşüşle başlamasına rağmen uluslararası derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch açıklamaları eşliğinde gelen satışlarla günü önceki kapanışa göre %2 kayıpla 101.540 seviyesinden kapattı. Endekste ağırlığı çok olan Ereğli D.Ç. hissesinin %1.7 yükselmesine rağmen bankacılık endeksindeki %2.8 ve Tüpraş’taki %4.2’lik düşüş BİST100’deki satışlara öncülük etti.

Yurtiçinde işsizlik oranı Şubat’ta 2 puanlık azalış ile %10.6’ya geriledi, beklenti %10.8 şeklindeydi. Geçen yılın aynı dönemindeki işsizlik oranı 12.6% seviyesindeydi. Tarım dışı işsizliğe bakıldığında ise, 2.3 puanlık iyileşme ile %12.5’e gerileme gözlemlendi.

Moody’s’ten sunulan raporda, Türkiye’deki makro trendlerin kredi notunu olumsuz etkilediği ve bankacılık sisteminin görünümünün ‘negatif’ olduğu vurgulandı. Raporda ayrıca bankacılık sektörünün yavaşlayan ekonomik büyüme, kurdaki yükseliş ve etkin olmayan para politikası ekseninde zorlanacağı ön plandaydı. 

Merkezi Yönetim Bütçesi Nisan’da aylık 2.8 milyar TL açık verdi, yıllık bazdaysa 47.8 milyar TL ile geçen aydaki seviyelerde kaldı. Bütçe açığı/GSMH oranı %1.5 seviyelerindeki seyrini korudu. Yıllık bazda bütçe gelirleri %16.7 artarken bütçe giderleri %14.5 yükseldi. Yıllık açıksa, geçen yılki seviyesine kıyasla %8.9 geriledi. Yıllık faiz dışı fazla 12.2 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Yurtiçindeki yoğun makroekonomik veri akışı sırasında, gün içinde Türkiye 10 yıllık tahvil faizleri %14.81’e yükselirken USDTRY 4.4752 seviyesini görerek rekor tazeledi.

TSİ 10:00’DA SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANACAK…

Yurtiçinde sanayi üretiminin Mart ayında yıllık %8.3 artması bekleniyor, bir önceki %9.9 artış şeklinde gerçekleşmişti. BİST100 endeksinin, ABD hisse vadelilerindeki yatay seyir ve TL’de düne göre hafif değer kazancı nedeniyle, bugün yatay veya hafif yükselişle açılması bekleniyor.

ŞİRKET HABERLERİ

CRFSA…Nötr…Şirket, İstanbul Maltepe'de bulunan Cevizli Mahallesi'ndeki taşınmazların Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat'a devri amacıyla satış sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Söz konusu Taşınmazlar'ın satış bedelinin, Sözleşme'ye göre 835.000.000,00 TL+KDV olup satış ve tapu devir işlemlerinin Rekabet Kurulu izninin alınmış olması koşulu ile, en geç 29.06.2018 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi. (KAP)

Konut Sektörü… Konut piyasasını canlandırmak için bankaların faizi %1'in altına düşürmesi ardından gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşları Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği de (KONUTDER) konut fiyatlarının %20 düşürüldüğünü açıkladı. (Sabah)

Fitch… Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki para politikasının ‘aşırı genişlemeci’ olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, Türkiye, 10 gelişen ülke içinde en gevşek para politikasına sahip. (Bloomberght)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 1.67% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 123.400 - 127.200 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Türk lirası da global seyre eşlik etti.

USDTRY yakın vadeli kontratı,  günü uzlaşma fiyatına göre ABD Doları karşısında 3.45% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.44 - 4.48 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, ABD’de borçlanma maliyetlerinde görülen artışın Dolar’ı küresel çapta güçlendirmesi sonucu 3.günde de düşerek yılın en düşük seviyesine sert şekilde geriledi.

Altın yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 1.93% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,290 - 1,306 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.88% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1822 - 1.1918 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)